CHP-MHP ittifakına yanıt

CHP-MHP ittifakına yanıt

Siyasi kulislerde, iki partinin yerel seçimlerde ittifaka gideceği konuşuluyor. İddialar NTV'de yalanlandı ancak CHP'li Haluk Koç'un kişisel fikri biraz farklı.

2013.07.17 06:50 - Son Güncellenme: 2013.07.17 07:38 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
CHP-MHP ittifakına yanıt

Yerel seçimde CHP ile MHP'nin ittifak yapacağı, Ankara'da MHP, İstanbul ve İzmir'de de CHP adayının destekleneceği iddiası siyasi kulisleri hareketlendirdi.

NTV yayınına katılan iki partinin sözcüleri ittifak iddialarını yalanlarken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç kişisel fikrini ortaya koydu.

"Üst yönetici olarak söylüyorum böylesi bir görüşme gerçekleşmemiştir. Böyle bir diyalog arayışı söz konusu değildir" diyen Koç, "Vatandaş Haluk Koç olarak ise, bu ceberrut iktidar yapısının geriletilmesi için üzerime düşen her şeyi yapabilecek tercihi kullanırım" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, "Milliyetçi Hareket Partisi kendi organları içerisinde böyle bir görüşme yapmadı, partimize böyle bir teklif gelmedi. MHP'nin de CHP'ye veya bir başka partiye bu anlamda herhangi bir teklifi ulaşmadı ve gönderilmedi" dedi.

CHP veya bir başka partiyle ittifak düşünmediklerini söyleyen Yalçın, "Aday tespitini yaparken de herhangi bir partiye hoş gelir mi mantığıyla değil, halka hoşgelir mi, kabul görür mü noktasında bir ölçü ortaya koyuyoruz. MHP'nin CHP ile böyle bir ittifakı söz konusu değil, hiç bir zaman da olamaz" şeklinde konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.17 06:50 - Son Güncellenme: 2013.07.17 07:38 - HABER MERKEZİ
A