CHP Lideri Kılıçdaroğlu Bursa'da konuştu: "Herkesin imrendiği bir Bursa inşa edeceğiz"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Bursa'da konuştu: "Herkesin imrendiği bir Bursa inşa edeceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, herkesin imrendiği bir Bursa inşa edeceklerini belirterek, "Bizim mücadelemiz insanlara hzmet etme ve hak mücadelesidir. Biz diğerlerine benzemeyiz. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var" dedi.

2019.02.28 13:41 - Son Güncellenme: 2019.02.28 16:10 - Bursa Bölge
A
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Bursa'da konuştu: "Herkesin imrendiği bir Bursa inşa edeceğiz"
07:48 CHP Lideri Kılıçdaroğlu Bursa'da konuştu: "Herkesin imrendiği bir Bursa inşa edeceğiz"

İLGİLİ VİDEO

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Bursa'da konuştu: "Herkesin imrendiği bir Bursa inşa edeceğiz"

Partisinin Kestel ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen sivil toplum buluşmasına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, asla kışkırtıcı sözlere cevap vermeyeceklerini ifade ederek, "Kaybedeceklerini gördükleri için tarihe, bize saldırıyorlar, insanlara saldırıyorlar. Uğur Mumcu'ya, Bahriye Üçok'a saldırıyorlar. "CHP'lileri nasıl kışkırtıp nasıl sokağa çekeriz" diye. Bunların hiç birisini görmeyin, duymayın. Tek hedefimiz bu ülkeye gerçek anlamda demokrasiyi getirmek. 17 yıldır bu memleketi yönetiyorlar, 17 yıl dile kolay. 17 yılın sonunda eğer 80 milyon insanı soğan kuyruğuna sokuyorlarsa hepimizin oturup düşünmesi lazım." diye konuştu. 

Kendilerinin değişim için sadece 5 yıl talebinde bulunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, "17 yıldır bu memleketi yönetiyor. Çeyrek asır. 17 yılın sonunda 80 milyon insanı soğan kuyruğuna sokuyorlarsa hepimizin oturup düşünmesi lazım. Belediyeleri yöneteceğiz diyorlar. 17 yıldır yönetiyorsunuz ne yaptınız? Biz 17-27 yıl falan değil. 5 yıl için görev istiyoruz. Göreceksiniz Bursa başka bir Bursa olacak. Herkesin imrendiği bir Bursa olacak. Kalkıp da 10 yıl falan değil 5 yıl sonunda Bursa'yı kimliğiyle yeşil alanıyla, turist sayısıyla göreceksiniz. Kırsalın kalkınmasıyla göreceksiniz. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Bursa vaad ediyoruz. Beton ormanında yaşanan ağaca hasret bir Bursa oldu. Ne oldu yeşil Bursa'ya ? Hepsini düzelteceğiz. Gerçekten de yaşanabilir bir kent, yaşanablir bir Türkiye ve Bursa'yı yeniden inşa edeceğiz. Herkesin huzur içinde sokağında gezerken tanımadığı insana bile güleryüzle selam verdiği bir Bursa olacak. Burası başkentlik yapmış bir şehir. Turist sayısı az. Turist de fazla olacak." diye konuştu. 

Tarihi eserlerin gün yüzüne çıkacağını, daha fazla turist çekeceğini ifade eden Kılııçdaroğlu, "Osmanlı'ya başkentlik yapmış bir yer Burası. Sıradan yer değildir. Bursa'nın kültürüne insanına doğasına sahip çıkacağız. "Bazen bunu yapacağız" derken lafla olur mu diyorlar. Lafla olmaz, çalışarak olur. Bu işler deneyimle sabırla geniş kitleleleri ikna etmek, birlikte yönetmekle olur. Bu İşler muhtarları davet ederek olur. Onların düşüncesini almakla olur. Onlar toplumun en önemli kanaat önderleridir. O açıdan biz kenti yönetirken geçmişte yaptıklarımızdan daha iyisini yaparak yola çıkmak zorundayız. Nilüfer Belediye Başkanımız yeni Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız kenti hep birlikte kentliyle huzur içinde yönetecek. Yönetirken her kuruşun hesabını verecek. Yönetirken hiçbir çocuğun aç girmediği bir Bursa hedefleyecek. Esnafın rahat gelir elde ettiği Bursa'yı inşa edeceğiz. Desteği halktan alacağız" şeklinde konuştu. 

Kılıçdaroğlu, kendilerinin diğerlerine benzemediğini de kaydederek şunları söyledi: "Bir üniversite kenti, sosyal, tarih kenti, yeşil doğa kenti olan Bursa'yı yüceltmek ve büyütmek Türkiye ve dünya markası haline getirmek istiyormusunuz.Birlikte hep beraber güç alarak yapacağız. Bizim mücadelemiz hak mücadelesidir. İnsanlara hizmet etme mücadelesidir. Biz diğerlerine benzemeyiz. Diğerlerinin mücadelesi cep ve yeşil dolar mücadelesidir. Bizimkisi insanlara hizmet etme mücadelesidir. Aramızda siyahla beyaz kadar fark var" 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey de Bursa'nın Uludağ'ın suyunu en ucuza içmesi gerektiğini kaydederek, "Bursalının hakkı bu . Çiftçimize destek vereceğiz. Çiftçimizle birlikte üretip onların gelirlerini arttıracağız. Bursa değişime hazır. Bursa 31 Mart'ı bekliyor. Mart sonu bahar. Bizi izlemeye devam edin" şeklinde konuştu. 

Kestel Belediye Başkan Adayı Yıldıray Atlı, Kestel Süt Fabrikası'nı kuracaklarını ifade ederek, "4 mahallemizde ürettiğimiz ürünleri kooperatif vasıtasıyla satacağız" diye konuştu. 

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da İş Dünyası ve KOBİ temsilcileri ile buluştu. 

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Sorunların çözüp halkın önüne çıkmak güzel bir olaydır. Belediye başkanlığı, milletvekilliğinden farklıdır. Milletvekili yasama organıdır, icra organı değil. Belediye başkanları halka en yakın olan kişidir, milletvekili halka en yakın olan kişi değildir. Milletvekilinin elinde bir şey yoktur ki sorunu çözülsün. Belediye Başkanı ise çözebileceği bir sorunsa tak diye diye sorunu çözer. O nedenle belediye başkanının halk ile çok yakın olması gerekiyor. Belediye başkanlarına söylüyorum gecekondulardan başlayarak kreş yapın

Vatandaş adaylara bakar, bu adaylar içerisinde 'Benim yaşadığım kenti kim güzelleştirir' diye sorar, bazen partisinden bağımsız birine oy verir. Mustafa Bozbey'in böyle bir özelliği var. Ben hiçbir ayrım yapmadan, elini vicdanına koyan bütün vatandaşların oyunu Bozbey'e vereceklerine inanıyorum.

'EKONOMİK KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ'

İş dünyasından insanlarımızın olduğu bir yerdeyiz. Ekonomik krizle karşı karşıyayız. Ağustos ayında bir basın toplantısı yaptım. Kimseyi eleştirmeden bu krizden nasıl çıkarız diye 13 madde halinde çözüm önerileri önerdim. 13 maddeyi bırakın eleştirmeyi, eksik de bulmadılar ama dönüp bizi suçladılar. 13 maddeden şu yanlış deseler anlarım, 13 madde az deseler anlarım, ama bizim getirdiğimiz öneriler eleştirilmedi, CHP eleştirildi. Bu yanlış bir şey.

Can ve mal güvenliği, düşünce özgürlüğü, adalet ülkenin büyümesinin önemli unsurudur. Demokrasi olmadan olmaz. İkinci halka Türkiye üretmelidir. Aklınıza gelir miydi, canlı hayvanı ithal edeceğiz, samanı ithal edeceğiz Türkiye'de bakacağız. Bunları üretemez miyiz biz? Buğday, mercimek üretemez miyiz? Hayatın her alanında üretmeliyiz.

'GÜÇLÜ BİR SOSYAL DEVLET İNŞA ETMELİYİZ'

Güçlü bir sosyal devlet inşa etmeliyiz. Komşum açken ben nasıl tok yatacağım. Çocuk yatağa aç giriyorsa ben barışı nasıl sağlayacağım. Güçlü sosyal devlet derken devletin yaptığı sosyal yardımı bir lütuf değil hak olarak yapması gerektiğini söylüyorum. Sosyal devlet güçsüzün korunması demektir. Anadolu'da fabrika kalmadı.

Ve dördüncü halka sürdürülebilirlik. Demokraside, üretimde sürdürülebilirlik... Dünyadaki bütün gelişmeleri yakalayacaksınız. Atatürk'ün çağdaş uygarlığı hedef olarak göstermesinin nedeni budur. Üretimde de, demokraside de, sosyal devlette de, sürekli yenilenmede de örnek olacağız. Bunu belediyelerde yapmaya çalışıyoruz. Bütün bu çemberleri iç içe geçirmek zorundayız.

Ben Erdoğan'a da, Yıldırım'a da niye AB bize standartlarınızı uydurun diyor. Biz neden demokratik standartlarımızı yükseltelim. Biz onlara sende ne varsa bizim ülkemizde de birinci sınıf demokrasi var diyelim dedik. Olmadı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2019.02.28 13:41 - Son Güncellenme: 2019.02.28 16:10 - Ali Yaşar
A