CHP'li Öztrak'tan asgari ücret tepkisi: Ülkenin şartlarına uygun değil

CHP'li Öztrak'tan asgari ücret tepkisi: Ülkenin şartlarına uygun değil

CHP'li Öztrak, 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklanan asgari ücrete ilişkin, "Ülkenin şartlarına uygun değildir. Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalıdır" dedi.

2020.12.28 17:04 - Son Güncellenme: 2020.12.28 17:05 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP'li Öztrak'tan asgari ücret tepkisi: Ülkenin şartlarına uygun değil

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Asgari ücretin ortalama ücret olduğu bir ülkede, TÜİK'in hesapladığı bu rakam zulümdür. Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalıdır" dedi.

Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, vefatının 47. yılı dolayısıyla İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü andı.

Artık 2020'nin son günlerine girdiklerini belirten Öztrak, "Ülkemiz, 2,5 yıldır dünyada tek bir örneği olmayan, 'ucube saray rejimi' tarafından yönetiliyor. Bu 2,5 yılda şunu açıkça gördük. Bu rejim, küçük bir saray sosyetesi dışında hiç kimseye hayır getirmiyor" ifadelerini kullandı.

Öztrak, şöyle devam etti:

"Saray rejimi milletimizi askıda ekmeğe mahkum eden, vatandaşlarımız yiyecek kuru ekmek bulamazken, saray ve ufak ortağının sekiz ayrı uçakla Kıbrıs'a pikniğe gittiği düzenin adıdır. Ucube saray rejimi on binlerce mekan ve iş yeri kapalıyken, müzisyenlerimiz 'açım' diyerek canına kıyarken, kahraman sağlık çalışanlarımız, ailelerinden uzak, uykusuz kumanya peşinde koşarken, saray sosyetesine çalgılı, şarkılı, türkülü kuş sütü eksik sofraları kurduran düzenin adıdır. Ucube saray rejimi, milletimizin çift diplomalı evlatları tek bir iş bulamazken, sahte diplomalı saray beslemelerinin, dört ayrı yerden maaş aldıkları düzenin adıdır. Yaptığı her hatanın üstünü 'dış mihraklar, döviz kurşunu' laflarıyla örtmeye çalışan ucube saray rejimi sebep, yoksulluk neticedir. Ucube saray rejimi sebep, hayat pahalılığı neticedir. Bugün marketlerde fiyat etiketleri bir kilogram dana etinde 77 liraya, bir kilogram beyaz peynirde 50 liraya, 30'lu yumurta kartonunda 37 liraya, 5 litre teneke ayçiçek yağında 80 liraya kadar çıktı."

ASGARİ ÜCRET

Asgari ücrete değinen Öztrak, TÜİK'in hesapladığı ayda 2 bin 792 lirayı "zulüm" olarak niteledi.

Öztrak, "Asgari ücretin ortalama ücret olduğu bir ülkede, TÜİK'in hesapladığı bu rakam zulümdür. Asgari ücret en az 3 bin 100 lira olmalıdır" dedi.

Marketlerde, bebek mamalarına, tıraş bıçaklarına, 5 litre ayçiçek yağına bile alarm takılır hale geldiğini aktaran Öztrak, takılan bu alarmların yaşanan derin ekonomik krizin alarmı olduğunu söyledi.

"Faiz sebep, enflasyon sonuçtur" diyen Öztrak, milletin 128 milyar dolar döviz rezervinin heba edildiğini ifade etti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2020.12.28 17:04 - Son Güncellenme: 2020.12.28 17:05 - HABER MERKEZİ
A