CHP'li Engin Altay'dan 'erken seçim' açıklaması

CHP'li Engin Altay'dan 'erken seçim' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Erken seçimi en çok konuşan Erdoğan'dır. Erken seçimin olacağını şüphesiz Erdoğan da biliyor" açıklamasında bulundu.

2021.01.19 16:55 - Son Güncellenme: 2021.01.19 16:57 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP'li Engin Altay'dan 'erken seçim' açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de basın toplantısı düzenledi. 

Altay, erken seçim tartışmalarına ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Erken seçimi en çok konuşan Erdoğan'dır. Bütün parti kongrelerinde, daha 2020'nin ortalarından beri '2023 seçimlerine hazır mısınız? Aman ha çok çalışın, parti binasında oturup dedikodu yapmayın' diyen kim? Erdoğan, sadece erken seçimi ifade ediyor, araya bir 2023 tarihi sıkıştırıyor. Erken seçimin olacağını şüphesiz Erdoğan da biliyor. Geriye dönüp bakın, seçim lafını en çok telaffuz eden ne Meral Akşener ne Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Türkiye'de 2020 başından beri seçim lafını en çok telaffuz eden Recep Tayyip Erdoğan'dır. 3 yıl içinde yapılacak bir seçim için örgütlere, her toplantıda, seçim talimatı verilmez, 'seçim geliyor' denmez. Güya daha 3 yıl var. "

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin siyasetçi ve gazetecilere yönelik saldırılara ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Altay, Bahçeli'nin, aba altından sopa gösterip "Biz yapmadık ama yaparsak daha fena yaparız" demeye getirdiğini öne sürdü.

Altay, kimsenin bu saldırıları, MHP'nin yaptığını veya yaptırdığını söylemediğini dile getirerek, "Ama onlar konuyu kendi üstlerine alınmış gibi görünüyorlar." ifadesini kullandı.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.01.19 16:55 - Son Güncellenme: 2021.01.19 16:57 - HABER MERKEZİ
A