CHP kongresi ne zaman? Sena Kaleli, Balbay ve Haberal hakkında ne dedi?

CHP kongresi ne zaman? Sena Kaleli, Balbay ve Haberal hakkında ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sena Kaleli, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın tahliye taleplerinin reddiyle ilgili kararının hukuki değil, siyasi ve kasıtlı olduğunu ifade ederek, "Hak ve hukuktan bahsedenler kendisi için verilen özgürlüğü başkaları için de vermelidir" dedi.

2011.06.23 15:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
CHP kongresi ne zaman? Sena Kaleli, Balbay ve Haberal hakkında ne dedi?

Cumhuriyet Halk Partili kadınlara, 12 Haziran seçimlerindeki çalışmalarından dolayı teşekkür belgesi verildi. Törende konuşan CHP İl Başkanı Erhan Sevimli, il kongresinin 17 Temmuz Pazar günü Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağını açıkladı.

İl Başkanı Sevimli seçim sonuçlarının CHP'lilerin için hüzün değil sevinç olması gerektiğinin altını çizerek Bursa'da yüzde 30 oranında oyları arttırdıklarını ve 6. milletvekili çıkarmayı kıl payı kaçırdıklarını ifada etti. İl Başkanlığı koltuğuna oturmakla 1. aşamadaki görevini tamamladığını belirten Sevimli, "1. aşamayı başarıyla tamamladığımı düşünüyorum. 1. aşamadaki görevim partiyi sağ sağlim 12 Haziran seçimlerine götürmekti. Şimdi sıra 2. aşamaya geldi. Bu evrede görevimiz CHP'nin Bursa İl Kongresini yapmak ve partinin önünü açmaya yardımcı olmaktır . 17 Temmuz Pazar günü parti il kongremiz çok büyük bir aksilik olmazsa Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılacak" diye konuştu.

"BALBAY VE HABERAL KARARI HUKUKİ DEĞİL, SİYASİDİR, KASITLIDIR"

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Türkiye'nin toplumsal barışı zedeleyecek bir biçimde otoriter tarzda yönetildiğini ifade ederek CHP'li kadınların durumun her zaman farkında olduğunu ve buna karşı çıktıklarını belirtti. CHP adayları, Ergenekon davası sanıkları Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ilgili kararı da eleştiren Kaleli, "Hak ve hukuktan bahseden birisi kendisi için verilen özgürlüğü başkaları için de vermelidir. Verilen karar hukuki değil siyasidir, kasıtlıdır" şeklinde konuştu.

CHP Bursa Milletvekili Turan Tayan ise her şeye rağmen CHP olarak Bursa'da güzel bir sonuç aldıklarını rakipleri gibi devlet mitingi değil sadece miting yaptıklarını belirtti. Tüm kadınların seçimlerde yoğun bir biçimde emek harcadığını belirten Tayan tüm kadınlara teşekkür ederek helallik istedi. Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde şu anki başarının üstünde bir başarının önümüzdeki yerel seçimlerde yaşayacaklarını ifade eden Tayan, verdikleri sözleri unutmadıklarını aile sigortasını, intibak yasasını er geç uygulamaya geçirmek için çalışacaklarını söyledi.

CHP Bursa Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin CHP'li kadınların 12 Haziran sürecinde özverili bir biçimde çalıştığını belirterek kadınların seçim sürecinde müthiş derecede başarılı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından CHP'li vekiller tarafından ilçe kadın kolları başkanlarına plaket verildi. Ayrıca kadın kollarında görevli 640 kişiye seçim çalışmalarından ötürü teşekkür belgesi verildi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2011.06.23 15:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A