CHP'den Irak çıkarması

CHP'den Irak çıkarması

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kurmaylarına Irak ödevi!

2013.05.02 09:47 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:48 - Siyaset
A
CHP'den Irak çıkarması

 


Genel Başkan Yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Osman Korutürk'ün de içinde bulunduğu bir heyet, Irak merkezi hükümetinin Başbakanı Nuri el-Maliki'yle görüşmek üzere Bağdat'a gidecek. Çözüm sürecine denk gelen sürpriz ziyaret, Ankara-Bağdat hattında esen soğuk rüzgarlar nedeniyle kritik önem taşıyor.

CHP heyetinin talebi, Irak'ın Türkiye Büyükelçiliği aracılığıyla Bağdat'a iletildi. Maliki yönetiminin birkaç gün içerisinde CHP'lileri davet edeceği belirtiliyor.

AKŞAM'a konuşan Loğoğlu, Irak Başbakanı Maliki, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak Parlamentosu Dış İlişkiler ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Hammudi ve bazı parlamenterle görüşmeler gerçekleştirmek üzere Irak'a gideceklerini söyledi. Ziyaret kapsamında Erbil ve Süleymaniye'de de temaslarda bulunacaklarını ifade etti. Loğoğlu, şöyle devam etti: Çözüm sürecini konuşmak bizim işimiz değil. AKP zaten bu konuyu kendi başına İmralı'yla konuşuyor. Biz, Türkiye-Irak ilişkilerine nasıl katkı yapabiliriz, nasıl bu ilişki rahatlar bunları konuşacağız. Birkaç gün içinde talebimize yanıt bekliyoruz.
 

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.05.02 09:47 - Son Güncellenme: 2013.05.02 09:48 - boş7
A