CHP Bursa Milletvekili Aydın'dan 'vergi yapılandırması' talebi

CHP Bursa Milletvekili Aydın'dan 'vergi yapılandırması' talebi

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a verdiği soru önergesiyle vergi borcu yapılandırmasında indirim imkanından yararlanamayan mükelleflerin mağduriyetlerinin giderilmesi için süre uzatımı yapılıp yapılmayacağını sordu.

2016.11.23 15:03 - Son Güncellenme: 2016.11.23 15:04 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa Milletvekili Aydın'dan 'vergi yapılandırması' talebi

Kamu alacaklarına getirilen yapılandırma imkanıyla 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatılan başvuru süresinin vergi dairelerindeki yoğunluktan dolayı daha da uzatılması için CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, konuyu TBMM gündemine taşıdı. Maliye Bakanı Naci Ağbal'a verdiği önergede Aydın, incele ve tarhiyat kapsamında bulunan mükellefler, ihbarname tebligatının sonradan yapılmasından dolayı bu kanundan yararlanamadıklarını dile getirdi.

"VERGİ DAİRELERİNDEKİ YOĞUNLUKTAN BAŞVURU YAPILAMADI"

Aydın, Bakan Ağbal'a şu soruları yöneltti:

"Mükellefler arasındaki eşitliğin sağlanması için ivedi bir düzenleme yapmayı planlamakta mısınız? Tebliğ tarihi itibariyle 30 gün bitiminden itibaren bir ay olarak belirlenen başvuru süresi 2 nolu tebliğle yayınlanmış, ancak tüm kamuoyuna ilan edilen "Başvuru süresi 25 Kasım 2016 tarihine kadar uzatıldı" ibaresi yanılgılara sebep olmuş ve süresinde giden mükellefler vergi dairelerini yoğunluğundan dolayı daha süreleri olduğunu düşünerek başvuru yapmamışlardır. Dolayısıyla bu sebeple kanunun tüm mükelleflere sağladığı indirim imkanından yararlanamamaktadır. Mükelleflerin mağduriyetinin giderilmesi için süre uzatımı yapacak mısınız?"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2016.11.23 15:03 - Son Güncellenme: 2016.11.23 15:04 - HABER MERKEZİ
A