CHP Bursa İl Başkanı Karaca'dan koronavirüs önerisi

CHP Bursa İl Başkanı Karaca'dan koronavirüs önerisi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından Bursa'da da toplandığı açıklanan Genişletilmiş İl İdare Kurulu ve İl Pandemi Kurulu'nun sadece şehirlerarası ulaşıma ilişkin kısıtlamaları içeren bir açıklama yapmasını değerlendiren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Kurulda tıp bilgisi olan tek kişi İl Sağlık Müdürü. Gözümüz Tabip Odası, Eczacı Odası, Veteriner Odası temsilcilerini aradı" dedi.

2020.03.29 17:29 - Son Güncellenme: 2020.03.29 17:29 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CHP Bursa İl Başkanı Karaca'dan koronavirüs önerisi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Halk Sağlığı Anabilim Dalı'nda görevli prof. Dr. Kayıhan Pala başta olmak üzere bu konuda geniş birikime sahip tıp akademisyenlerinden de yararlanmak gerektiğini kaydeden Karaca, İl Pandemi Kurulu'nun görevinin sadece seyahat izin düzenlemek olmadığını hatırlatarak şunları söyledi:

"Virüs salgınıyla mücadele sadece tek kişinin kararlarıyla olmaz. Toplumun konuyla ilgili dinamiklerinin tümünün görüşleri önemlidir. Tabip Odası'ndan, Eczacı Odası'ndan, Veteriner Odası'ndan temsilci ve görüş alınmayacaksa, kimden alınacak? Hastanelerde personelin eksik ve güvensiz malzeme ile görev yaptırıldığının konuşulduğu bir ortamda, bunların dile getirilmemesi için mi bu kurum ve kuruluşlar dışlanıyor? Bursa milletvekillerimiz arasında hem iktidar partisinde ve hem de muhalefette tıbbiye kökenli olanlar var, onların görüş ve düşünceleri de önemsiz midir? Bu kurulun dostlar alışverişte görsün mantığıyla değil, gerçekten de salgına karşın topyekun mücadele yaklaşımı çerçevesinde toplanmasını ve görev yapmasını diliyoruz."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.03.29 17:29 - Son Güncellenme: 2020.03.29 17:29 - HABER MERKEZİ
A