CEZAEVİNDE ŞALVAR VE PUŞİ YASAĞI

CEZAEVİNDE ŞALVAR VE PUŞİ YASAĞI

Trabzon'daki 4 cezaevinde ilginç bir kıyafet yönetmeliği uygulanıyor.

2011.03.30 09:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
CEZAEVİNDE ŞALVAR VE PUŞİ YASAĞI

dalet Bakanlığı'nın genelgesi ile hayata geçirilen uygulamada, gruplaşma olmaması için tutuklu ve hükümlülerin 'şalvar', 'puşi' ve 'fes' gibi yöresel kıyafetler giymesine izin verilmiyor. Trabzon E Tipi Ceza İnfaz Kurumu'nun yanı sıra Of, Araklı ve Akçaabat'taki cezaevinde uygulanan genelge ile ilgili konuşan yetkililer, tutuklu terör örgütü mensuplarına da aynı sebeple şalvar giymelerine müsaade edilmediğini belirtti.

Ayrıca tutuklu ve hükümlülerin firar etmesini önlemek için infaz koruma memurlarının forma rengi olan lacivert ile askeri personelin kıyafet rengi olan yeşil renkli elbiseleri içeriye almadıklarını kaydetti.

Yetkililer, tutuklu ve hükümlülere bu kısıtlamalar dışında yakınları tarafından belirli sayıda giyim eşyası gönderilebildiğini ifade etti. Bunun dışında, mahkumların meraklı olmaları halinde koğuşlarında 'muhabbet kuşu' ya da 'kanarya' gibi kafes hayvanlarını da besleyebildikleri bildirildi.
EN SON HABER.COM 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.30 09:24 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A