Ceza yerine şeker

Ceza yerine şeker

AĞRI Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle yaptıkları denetimde kurallara uymayan sürücüleri durdurup uyardı, küçük bir paket şeker verdi.

2013.05.09 11:07 - Son Güncellenme: 2013.05.09 11:08 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Ceza yerine şeker

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası nedeniyle Erzurum Caddesi üzerinde Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince denetimler yapıldı. Trafik polisleri, emniyet kemeri takmayan, trafik ışıklarına uymayan sürücülerin otomobillerini durdurdu. Ceza alacaklarını düşünen otomobil sürücülerinden kurallara uymaları istenerek, küçük bir kutu içinde şeker ve araçlarının camlarını silmeleri için toz bezi verildi. Ceza korkusu yaşayan sürüceler şeker paketini görünce şaşırdı.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdür Yardımcısı Başkomiser Ferhat Yıldız, sürücülere trafik kurallarının önemini anlatmak adına farklı bir uygulama yaptıklarını anlattı. Yıldız, "Polisler, sürücüleri ceza keserek değil, ufak hediyeler vererek trafik kurallarına uymaları konusunda bilinçli hale getirebilirler. Eminyet kemeri takmayanları durdurduk. İlk başta ceza yazacağımızı sandılar. Daha sonra şeker verince şaşırdılar" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 11:07 - Son Güncellenme: 2013.05.09 11:08 - HABER MERKEZİ
A