Çevreci ve eğlenceli ulaşım aracı "Martı" Bursa sokaklarında (ÖZEL HABER)

Çevreci ve eğlenceli ulaşım aracı "Martı" Bursa sokaklarında (ÖZEL HABER)

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde, son günlerde elektrikli scooterlar, sıkça karşımıza çıkmaya başladı. Martı adı verilen bu ulaşım araçları, eğlenceli olduğu kadar aynı zamanda çevreci de. ABD'de ortaya çıkan bu elektrikli scooter paylaşım ortamı, kısa sürede Avrupa'ya yayıldı. Ülkemizde bir süredir farklı şehirlerde kullanılan Martı şimdi de Bursalılarla buluştu.

2020.02.18 10:03 - Son Güncellenme: 2020.02.18 11:42 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çevreci ve eğlenceli ulaşım aracı "Martı" Bursa sokaklarında (ÖZEL HABER)
01:06 Çevreci ve eğlenceli ulaşım aracı "Martı" Bursa sokaklarında (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Çevreci ve eğlenceli ulaşım aracı "Martı" Bursa sokaklarında (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Martı hakkında kimi güvenlik endişeleri olsa da, kullanımı yaygınlaştıkça, kendine ait özel yollarının bile olacağını öngörmek çok da zor değil.

MARTI TAMAMEN YERLİ OLACAK

Martı ile sunulan scooterların yazılımı ve elektronik donanımı tamamen Türkiye'de yerli mühendisler tarafından tasarlanıyor ve İstanbul'da üretiliyor. Martı'nın mekanik aksamları Çin'den getirildi, ancak ilerde bu mekanik aksamlarının yerli üretim olması için projelendirmesine de başlanmış durumda. Söz konusu üretimin merkezinin Kocaeli'de olacağı düşünülüyor.

NASIL KULLANILIYOR?

Martı'yı kullanmak için öncelikle iOS ve Android platformlarında ücretsiz olan mobil uygulamayı indirmeniz gerekiyor, sonrasında ise harita üzerinden size yakın olan Martı'yı bularak başla seçeneğine tıklamanız gerekiyor.

Bu adımdan sonra, scooter üzerinde bulunan QR kodu akıllı telefonunuza okutup Martı'nın kilidini açıyorsunuz. Uygulamaya tanımladığınız kredi kartı sayesinde, Martı'nın açılış ücreti olan 1,99 lirayı ve onunla geçirdiğiniz her dakika için ödemeniz gereken 59 kuruşu online olarak ödeyerek keyifli yolculuğunuzu tamamlayabiliyorsunuz.

Varış noktasında ise, Martı'yı kurallara uygun olarak park edip, uygulamaya park halinde çekilen fotoğrafı yolluyorsunuz, böylece yolculuk bitmiş oluyor. Eğer hatalı park yapıldıysa bu size ceza olarak dönüyor, fotoğrafı yollamayacak olursanız yolculuk bitmemiş sayılıyor ve para ödemeye devam ediyorsunuz.

Ücret tanımladığınız kredi kartınızdan tahsil ediliyor.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2020.02.18 10:03 - Son Güncellenme: 2020.02.18 11:42 - HABER MERKEZİ
A