Çevreci minikler uçurtma şenliğinde buluştu

Çevreci minikler uçurtma şenliğinde buluştu

Osmangazi Belediyesi'nce "Dünya Çevre Haftası" dolayısıyla düzenlenen uçurtma şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

2012.06.05 13:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çevreci minikler uçurtma şenliğinde buluştu

Mudanya'nın Göynüklü köyünde gerçekleştirilen ve onlarca uçurtmanın havalandığı şenlikte, en çok atık toplayan okullar ve öğrenciler de ödüllendirildi. Uçurtma şenliğine, Osmangazi Belediyesi Başkan Yardımcıları Servet Büyükpoyraz ve Mehmet Çoban, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yetkilileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Rengârenk uçurtmaların havalandığı ve öğrencilerin gönüllerince bir gün yaşadığı şenlikte, Hacivat-Karagöz, halk oyunları ve öğrencilerin gösterileri büyük ilgi gördü.
Şenlikte öğrencilere hitap eden Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Servet Büyükpoyraz, "Hepiniz evinde kullanmış olduğu yağları ve kullandığımız elektronik eşyaları toplayarak, çevrenin korunmasına katkı sağladınız. Osmangazi Belediyesi olarak sizin bu çalışmalarınızı değerlendirmek için bu şenliği düzenledik, gösterdiğiniz ilgiden dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Yardımcısı Büyükpoyraz'ın konuşmasının ardından sahne alan Hacivat ve Karagöz; çevre konulu oyunlarıyla minik öğrencileri katı ve sıvı atıklar hakkında bilgilendirdi. İnönü İlköğretim Okulu öğrencileri "Geri Dönüşüm Materyallerinden Ritim Gösterisi" de şenliğe katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Törenin son bölümünde 'Atık Yağları Topluyoruz, Temiz Çağa Hazırlanıyoruz" projesi, kapsamında başarılı olan okul ve öğrencilere ödülleri verildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.06.05 13:13 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A