Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Patara açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Patara açıklaması

Antalya'daki Patara antik kentinden kum çalındığı iddiası hakkında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir açıklama geldi.

2021.06.07 14:16 - Son Güncellenme: 2021.06.07 14:19 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Patara açıklaması

Tarım Orman-İş Başkanı Şükrü Durmuş, şubat ayında Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Patara Özel Çevre Koruma Bölgesi'nden 2 bin 168 kamyon kum çalınıp satıldığını açıklamıştı. 

Durmuş, "Kum alınarak sera sahiplerine satıldı. Zaman zaman seraları su basıyor, taban suyunu arıtmak için bu kumu kullanıyorlar. Burası Özel Çevre Koruma Alanı. Buradan bir taş parçası bile alamazsınız" demişti. 

Hürriyet'in haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan konuya ilişkin olarak bir açıklama geldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü olayın eski olduğunu duyurdu.

Kum alındığı iddia edilen alanın da antik kentin dışında olduğunun altı çizildi. Failler hakkında suç duyurusunda bulunulduğu, savcılık tarafından işlem başlatıldığı bildirildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.07 14:16 - Son Güncellenme: 2021.06.07 14:19 - HABER MERKEZİ
A