Cennet vaadiyle vurguna ceza yağdı

Cennet vaadiyle vurguna ceza yağdı

ANTALYA'da aralarında hakim S.I.'nın da bulunduğu 14 kişiyi, ahirette Veysel Karani'nin ruhu ile cennetten yer vaat ettikleri iddiasıyla dolandırma suçundan yargılanan 6 sanıktan 5'i, 5 ile 26 yıl arasında değişen hapis ve çeşitli para cezasına çarptırıldı.

2013.04.17 17:43 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:44 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Cennet vaadiyle vurguna ceza yağdı

 


Antalya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen son duruşmaya tutuklu sanıklar doktor Ahmet Coşkun Yılmaz, Fatih Kızılarslan, Suzan Tanrıkulu'nun yanı sıra, tutuksuz sanıklar Hasan Bozacı ile Fatma Güneş katılırken, Fatih Kızılarslan'ın eşi tutuksuz sanık Neziha Kızılarslan katılmadı. Duruşmaya, müşteki Benan Güneş ile diğer 13 müştekinin avukatları katıldı.

Son sözleri sorulan sanıklardan Ahmet Coşkun Yılmaz suçsuz olrduğunu savunarak şunları söyledi:

"Fatih Kızılarslan benim sevdiğim bir kişidir. Ancak benim nazarımda mübarek bir zat veya evliya olarak kabul edilmesi hiç olmamıştır. Yapacağım işlemlerde hiçbir zaman talimat almadım. Benim insanların dini duygularını istismar edebilecek kadar dini bilgim de yoktur. Müştekilerden S.I. ile tanıştıktan sonra bir aşk ilişkisi yaşadık. Kendisine ihanet ettiğimi düşününce kendi sosyal konumunu da kullanıp diğer müştekileri de kışkırtarak, benden intikam almaya çalışmaktadır. Olay nedeniyle borçlu olduğum insanların zararlarını karşılamayı düşünüyorum."

Kendisini 'Veysel Karani'nin ruhu' olarak tanıttığı iddia edilen Fatih Kızılarslan da, "Ben Ahmet Coşkun Yılmaz ile medikal işleri yapıyordum. Ama parayı batırdım. Mağdurlar tarafından gönderilen paraları aynı gün çektim, ama başka bir bankaya yatırmadım. Ben kimseyi tanımıyorum. Hiç kimseden de para istemedim" dedi.

Sanıklardan Hasan Bozacı ise, "Örgüt üyesi olmam söz konusu değildir. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. Fatma Güneş de benzer ifade verdi. Neziha Kızılarslan'ın avukatı ise müvekkiliin beraatini istedi.

CEZA YAĞDI

Verilen kısa aranın ardından mahkeme başkanı Mehmet Kesmen, cezaları açıkladı. Sanıklardan Fatih Kızılarslan, 'örgüt kurmak ve insanların dini inançlarını sömürerek dolandırıcılık yapmak' suçundan 25 yıl 11 ay hapis ve 245 bin lira para cezasına, Ahmet Coşkun Yılmaz 26 yıl 10 ay hapis ve 245 bin lira para cezasına, Hasan Bozacı 10 yıl 5 ay hapis ve 160 bin lira para cezasına, Suzan Tanrıkulu 7 yıl 3 ay hapis ve 70 bin lira para cezasına, Fatma Güneş ise 5 yıl 7 ay hapis ve 16 bin 240 lira para cezasına çarptırıldı. Mahkeme tutuklu yargılanan Suzan Tanrıkulu'nun, Yargıtay aşamasında tahliyesine karar verdi. Sanıklar arasında yer alan Fatih Kızılarslan'ın eşi Neziha Kızılarslan ise beraat etti.

DAVA KONUSU OLAY

Şebeke üyeleri, dolandırıcılıkta iki yöntem uyguluyordu. Çetenin ilk yöntemi, dini konularda her şeye inanabilecek kadınları kurban olarak seçiyordu. Çetenin kadın üyelerinin bulduğu mağdurlar, şebeke üyesi doktor Ahmet Coşkun Yılmaz ile tanıştırılıyor, doktor Yılmaz mağdurları hipnotize ederek, çete lideri Fatih Kızılarslan'ı kimi zaman reenkarnasyon ile tekrar dünyaya gelen Veysel Karani, kimi zaman peygamber ya da peygamber vekili olarak gösteriyordu. Aralarında hakim ve doktorların da bulunduğu mağdurlara dini bilgilerle korku verilerek, para isteniyordu. Başlarına kötü bir olay geleceğini söyledikleri kişilerden "Allah para istiyor, şu kadar paraya ihtiyacı var. Bu parayı ver ve başına gelecek kötülüklerden korun" diyerek para talep ediliyordu.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.04.17 17:43 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:44 - HABER MERKEZİ
A