Cenaze yemeğinin ardından dehşet: Kalabalığın üzerine pompalı tüfekle ateş açtı
Ankara'nın Altındağ ilçesinde cenaze yemeğinin ardından yaşanan olay, mahallede kısa süreli paniğe neden oldu. İddiaya göre, elinde pompalı tüfek bulunan kimliği belirsiz bir kişi, kalabalık bir grubun üzerine ateş açtı. Şans eseri olayda yaralanan olmazken, saldırgan çevredeki vatandaşların tepkisi üzerine olay yerinden uzaklaştı. Yaşananlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
2026.08.14 20:03 - Son Güncellenme: 2026.08.14 20:27 - Güncel - DHA
İLGİLİ VİDEO
Cenaze yemeğinin ardından dehşet: Kalabalığın üzerine pompalı tüfekle ateş açtı
Olay, Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Başpınar Mahallesi'nde bulunan 1211'inci Cadde üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bölgede düzenlenen cenaze yemeğinin ardından çevrede bulunan vatandaşların oluşturduğu kalabalık bir grup, kimliği henüz belirlenemeyen bir kişinin silahlı saldırısına maruz kaldı.
İddiaya göre, elinde pompalı tüfek bulunan kişi, henüz bilinmeyen bir nedenle kalabalığın bulunduğu yöne doğru ateş etti. Silah seslerinin duyulmasıyla birlikte çevrede büyük bir hareketlilik yaşanırken, vatandaşlar kısa süre içerisinde olayın meydana geldiği bölgeden uzaklaşmaya çalıştı.
Saldırının kalabalığın bulunduğu noktaya doğru gerçekleştirilmesine rağmen olayda herhangi bir kişinin yaralanmaması dikkat çekti. İlk belirlemelere göre saldırı sonucunda ölen ya da yaralanan olmadı.
Vatandaşların tepkisi üzerine olay yerinden kaçtı
Pompalı tüfekle ateş açtığı öne sürülen şüpheli, olayın ardından çevrede bulunan vatandaşların tepkisiyle karşılaştı. Kalabalığın üzerine yönelmesinin ardından bölgedeki kişilerin müdahale etmeye çalışması üzerine saldırganın olay yerinden kaçtığı belirtildi.
Şüphelinin kaçışının ardından bölgede yaşanan hareketlilik bir süre daha devam etti. Çevrede bulunan vatandaşlar, saldırının neden gerçekleştiğini anlamaya çalışırken olayın büyümesini önlemek için bölgeden uzaklaştı.
İddiaya göre, saldırgan olay yerine geldiği otomobile yönelerek kaçmaya çalıştı. Bu sırada otomobilde bulunan kişilerden biri, öfkeli vatandaşların müdahalesine maruz kaldı. Yaşanan arbede sırasında söz konusu kişinin vatandaşlar tarafından darbedildiği belirtildi.

Pompalı tüfekle ateş açılan anlar kamerada
Altındağ'daki olayın en dikkat çeken ayrıntılarından biri ise saldırı anının cep telefonu kamerasıyla kaydedilmesi oldu. Bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, yaşanan silahlı saldırının ardından çevredeki hareketlilik ve vatandaşların tepkisi yer aldı.
Görüntüler, olayın ardından yaşananları gözler önüne sererken, kalabalığın bulunduğu bir bölgede pompalı tüfekle ateş açılması çevrede kısa süreli korku yaşanmasına neden oldu. Olay sırasında vatandaşların saldırgana tepki gösterdiği ve şüphelinin bölgeden uzaklaşmaya çalıştığı görüldü.
Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntüler, yaşanan olayın ardından çevrede bulunan vatandaşlar arasında oluşan hareketliliği de ortaya koydu.