Cemil Çiçek: Demokraside en son karar merci millettir
Eski TBMM Başkanı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Cemil Çiçek, "Demokraside en son karar merci millettir. Milletin verdiği bu karar istikametinde, pazartesi sabahından itibaren, Türkiye'nin 7 Haziran'dan bu tarafa var olan belirsizliğin giderilmesi ve ülkenin yönetilebilir hale gelmesi önemlidir, güçlü bir hükümetin çıkması önemlidir" dedi.
2015.11.01 15:12 - Son Güncellenme: 2015.11.01 15:13 - Siyaset - HABER MERKEZİ
Çiçek, oy kullanmak üzere Gölbaşı Şahin Sevin İlkokulu'na geldi. Vatandaşlarla sıraya giren Çiçek, 1148 numaralı sandıkta oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Seçimin ülkemiz, milletimiz ve demokrasimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Temennimiz seçime katılımın yüksek olmasıdır. Demokrasinin geleceği açısından, ülkemizin geleceği açısından bu son derece önemlidir" diye konuştu.
Bazı ülkelerde seçime katılım oranlarının düşük olduğunu belirten Çiçek, "Mesela Mısır'da geçtiğimiz hafta yapılan seçimlerde katılım yüzde 25'in altında. Bu demektir ki orada çok ciddi sorunlar var. Milletimiz baştan beri seçime her zaman yoğun ilgi göstermiştir. Bu defa da aynı ilgiyi göstereceğine inanıyoruz" ifadesini kullandı.
Seçim sürecinde siyasetçilerin vatandaşa düşüncelerini, kanaatlerini, eleştirilerini aktardığını, artık kararı vatandaşın vereceğini dile getiren Çiçek, şunları söyledi:
"Demokraside en son karar merci millettir. Milletin verdiği bu karar istikametinde, pazartesi sabahından itibaren, Türkiye'nin 7 Haziran'dan bu tarafa var olan belirsizliğin giderilmesi ve ülkenin yönetilebilir hale gelmesi önemlidir, güçlü bir hükümetin çıkması önemlidir. Bunlar da bizim seçimlerde beklentimizdir çünkü önümüzde çok ciddi sorunlar var, bölgede sorunlar var. Yapmamız gereken çok iş var. Maalesef bu belirsizlik sebebiyle 2015 yılını kaybettik, inşallah 2016 yılında olmaz. 2015 ve 2016 yılının kaybı, 2023 hedefleri bakımından ciddi sıkıntı çıkarır. Her seçim vatandaşta bir beklenti oluşturur. Bu seçimde vatandaşların beklentisinin daha yüksek olduğunu, olacağını düşünüyorum. İnşallah ülkemiz için hayırlı bir sonuç çıkar."
Çiçek, seçim güvenliği için devletin her türlü önlemi aldığına dikkati çekerek, "Seçimler yargının nezaretinde, denetiminde yapılıyor. Güvenlik güçleri, devlet, onların yönetiminde her türlü tedbiri aldı. Gerekirse Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de faydalanmak suretiyle vatandaşlarımızın sağlıklı, kendi iradesiyle oy kullanacağı tedbirleri bugüne kadar aldılar, bugün de alınmıştır. Seçimin huzurlu geçmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.