Çelik İsmet Paşa'yı andı

Çelik İsmet Paşa'yı andı

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Metin Çelik, Kurtuluş Savaşı önderlerinden Lozan kahramanı, örnek yaşamı, onurlu kişiliği, çağdaş düşünce anlayışıyla yalnız dönemine değil, yarınlarımıza da ışık tutan İsmet Paşa'yı, ölümünün 40. yılında sevgi, saygı ve rahmetle andı.

2013.12.24 15:22 - Son Güncellenme: 2013.12.24 15:23 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Çelik İsmet Paşa'yı andı

Çelik, İkinci Cumhurbaşkanı ve CHP'nin ikinci Genel Başkanı İsmet İnönü'nün 40. ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Tüm yaşamını ülkesinin bağımsızlığına, gelişip güçlenmesine adayan Milli Şef'in, Gazi Mustafa Kemal öcülüğünde başlatılan ulusal bağımsızlık savaşına yadsınamaz derecede katkılar sağladığına işaret eden Çelik, mesajında şu görüşlere yer verdi:

     "İsmet İnönü, yüzyıllık hesapların görüldüğü, diplomatik bir kurtlar sofrası olan Lozan'da, Sevr'in paçavra gibi yırtılıp atılmasında, Türkiye'nin tapusu ve varoluş belgesi Lozan Antlaşması'nı yedi düvelin kabul etmesinde etkin ve öncü bir görev üstlenmiştir.

      Cumhuriyetin kuruluşunda, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilişinde, Türk alfabesine geçişte ve devrimci atılımların tamamında hep Birinci Adam'ın yanında olma onuruna erişmiştir.
      Hal böyleyken bugünkü siyasal iktidar, her fırsatta İsmet Paşa'ya saygısızlık yaparak güneşi balçıkla sıvamaya kalkmakta! Recep Tayip Erdoğan bugün iktidar koltuğunda oturabiliyorsa bunu İsmet Paşa'nın 1950'de demokratik yoldan iktidar yolunu açmasına borçludur.

      Bu duydu ve düşünceyle 40. ölüm yıldönümünde Milli Şefimizin önünde saygıyla eğiliyor, O'ndan aldığımız Lozan ruhunu sonsuza dek yaşatacağımıza söz veriyoruz."

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.12.24 15:22 - Son Güncellenme: 2013.12.24 15:23 - HABER MERKEZİ
A