Çavuşoğlu Yunanistan'da: İki ülke aşı sertifikasında anlaştı!

Çavuşoğlu Yunanistan'da: İki ülke aşı sertifikasında anlaştı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atina'da Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, "Aşı sertifikasında anlaştık. Negatif olan iki ülkenin vatandaşları seyahat edebilecek. İki ülkede aşıları karşılıklı olarak tanıma kararı aldık. Kararın iki taraflı turizme katkıda bulunacağına inanıyoruz" dedi.

2021.05.31 13:12 - Son Güncellenme: 2021.05.31 13:25 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Çavuşoğlu Yunanistan'da: İki ülke aşı sertifikasında anlaştı!

Dendias'ın açıklamalarından satır başları;

Ortak görüş farklılıklarımız var. Her iki ülke vtandaşlarımızın yanı sıra, test sonuçları negatif olan vatandaşlarımız sseyahat edebilecek. Aşı sertifikalarının karşılıklı tanınmasında anlaştık.

Anadolu Efes'in başarılarından ötürü de tebrik etmek istiyorum.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından satır başları;

Kovid-19 aşılarının karşılıklı olarak tanınmasında anlaştık. AB üyesi olan Macaristan, Bulgaristan ve Sırbistan'la da karşılıklı anlaşmaya varmıştık. Karşılıklı olarak turizm sektörüne katkıda bulunacaktır.

Siyasi ve askeri diyaloglarımız tüm kanallarda ilerliyor. 63. istişare görüşmeleri Türkiye'de yapılacak. Liderlerimizin NATO Zirvesi'nde bir araya gelmesi bekleniyor. Görüş ayrılıklarımız da var. Diyaloğumuzun bunun için kesintisiz sürmesi gerekiyor. 

Batı Trakya ve Atina'yı kapsayan iki günlük ziyareti çerçevesinde dün Gümülcine'ye gelen Çavuşoğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (BTTADK) Başkanı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete'yi kabul ederek azınlığın durumu hakkında bilgi almıştı.

Çavuşoğlu, daha sonra Gümülcine Celal Bayar Azınlık Lisesinde incelemelerde bulunmuş, Türk köyü Çepelli'de BTTADK'nin kendi onuruna verdiği yemeğe katılmış ve Batı Trakya davasının sembol isimlerinden merhum Dr. Sadık Ahmet'in kabrini ziyaret etmişti.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.05.31 13:12 - Son Güncellenme: 2021.05.31 13:25 - HABER MERKEZİ
A