Çavuşoğlu'ndan darbe girişimi diplomasisi

Çavuşoğlu'ndan darbe girişimi diplomasisi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, cuma akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından 37 ülkeden mevkidaşları ile telefonda görüştü.

2016.07.18 08:12 - Son Güncellenme: 2016.07.18 08:13 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Çavuşoğlu'ndan darbe girişimi diplomasisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, darbe girişimi sonrası dün akşam da yabancı ülke dışişleri bakanlarıyla yoğun telefon diplomasisini sürdürdü.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu son iki günde 37 ülkenin dışişleri bakanı, Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanı Kemaleddin Haydarov, Avrupa Konseyi, NATO ve İslam İşbirliği Teşkilatının da aralarında bulunduğu uluslararası kuruluşların genel sekreterleri ile görüşmeler yaptı.

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Slovenya Dışişleri Bakanı Karl Erjavec ve İspanya Dışişleri Bakanı Manuel Garcia-Margallo akşam saatlerinde Çavuşoğlu'nu arayarak, Türkiye'deki demokratik sürece ve seçilmiş hükümete destek verdiklerini ifade etti.

Çavuşoğlu'nun mevkidaşları, Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını da vurguladı.

Öte yandan, Çavuşoğlu'nun darbe girişimine ilişkin muhataplarıyla görüşmeye devam ettiği ifade edildi.

ABD'DEN YENİ ZELANDA'YA KADAR TEMAS

Aralarında AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi de dahil olmak üzere, ABD, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri,Bulgaristan, Estonya, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hırvatistan, İngiltere, Irak,İran, İtalya, Kanada, Katar, Kırgızistan, Kosova, Libya, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Malta, Pakistan, Ruanda, Suudi Arabistan, Ukrayna, Ürdün, Yemen, Yeni Zelanda ve Yunanistan Dışişleri Bakanları da Çavuşoğlu ile temasta bulunmuştu.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2016.07.18 08:12 - Son Güncellenme: 2016.07.18 08:13 - HABER MERKEZİ
A