Çapkın Casanova meğerse doktormuş!

Çapkın Casanova meğerse doktormuş!

Baştan çıkarma ustası, yasadışı ilişkileri, tarihin en ünlü kadın avcısı olan, 130'dan fazla kadınla ilişki yaşayarak tarihe geçen İtalyan maceracı Casanova'nın doktor olduğu ortaya çıktı.

2021.04.07 09:45 - Son Güncellenme: 2021.04.07 09:54 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Çapkın Casanova meğerse doktormuş!

İngiliz tıp tarihçisi ve psikiyatrist Lisetta Lovett, Haziran ayında yayımlanacak Casanova'nın Tıp Rehberi: 18. Yüzyıl Tıp Uygulaması adlı kitabını çapkınlığıyla tarihe geçen İtalyan maceracı ve yazar Giacomo Casanova'nın 1790'larda yazdığı 'Hayatımın Öyküsü' adlı anılarına dayandırdı. Lovett, 130'dan fazla kadınla yaşadığı ilişkiyle tarihe geçen Casanova'nın 18'inci yüzyıl Avrupasında 'başarısız bir doktor' olduğunu öne sürdü. Yayımlanacak kitap, Casanova'nın 'danışmanlık' yaptığı tıp vakalarını gün yüzüne çıkarıyor.

Casanova'nın kaleme aldığı kitapta, düello yaralanmalarından çiçek hastalığı ve vebaya kadar çeşitli vakalarla birlikte Avrupa'daki seyahatlerinde karşılaştığı hastalıklar, yaralanmalar ve tedavileri anlattığı ifade edildi.

Casanova'nın hayatı boyunca tıbba olan ilgisini sürdürdüğünü belirten Lovett, tıp konularını inceleme arzusunun annesi tarafından eleştirildikten sonra bile ders kitaplarını okumaya devam ettiği ifade edildi. Yazar, Casanova'nın arkadaşları da dahil olmak üzere pek çok kadının sivilcelerden istenmeyen gebeliklere kadar birçok sorunla başa çıkmada kendisinden tavsiye ve pratik yardım istediklerini söyledi.

KADINLARI TEDAVİ YÖNTEMİ OLARAK KENDİSİYLE CİNSEL İLİŞKİYE GİRMEYE İKNA ETMİŞ

Yazar Lisetta Lovett, Casanova'nın kadınlara çok nazik davrandığını, hatta bir Fransız düşesini Yahudi Mistisizmi Kabala geleneğine dayanarak yanlış beslendiğini söyleyip bazı yiyecek içecekleri kesmesinin cilt sağlığında faydalı olacağına ikna ettiğini, bazı kadınlara ise tedavi yöntemi olarak kendisiyle cinsel ilişkiye girmeleri tavsiyesinde bulunduğunu öne sürdü. 

Lovett, "Casanova anılarında, sevgilisinden hamile kalan Giustiniana Wynne adlı kadının istediği kürtaj uygulamasının, kendisiyle cinsel ilişkiye girdiği sırada gerçekleşeceğini söylediğini belirtti. "Kadın buna inanarak ünlü çapkınla ilişkiye giriyor, ancak 'tedavisinin' başarısız olması sonucu bir manastırda doğum yapıyor" dedi. 

Ayrıca Casanova'nın kadınları doğum kontrolü konusunda da eğittini belirten Lovett, İtalyan çapkının sonraki yaşamında klinik depresyon geçirdiğine inandığını ve melankoliden uzaklaşmak için günde en az 10 saatini anılarını yazmaya harcadığını anlattı.

CASANOVA KİMDİR?

1725'te Venedik'te dünyaya gelen Casanova, hayatının ilk sekiz yılında 'hastalıklı bir embesil' olduğu gerekçesiyle dışlanmış, ailesinin beklentisizliğine meydan okuyarak entelektüel bir adam haline gelmiştir. 

20'li yaşlarının ortasında dul kalan ve büyüyen ailesiyle baş etmeye çalışan bir annenin altı çocuğunun en büyüğüydü. Dokuzuncu doğum gününde Padua şehrine gönderildi ve bir daha ailesiyle yaşamadı. Terk edilme duygusunun temellerinin bu olaydan kaynaklandığı düşünülüyor. 

Boyunun 1.7 metrenin biraz altında, esmer tenli ve koyu bukleli saçlı çekici bir adam olduğuna inanılıyor. Yaşamının son 13 yılında yoksullukla mücadele ettiği, Bohemya'nın ücra bir köşesinde kütüphaneci olarak çalıştığı, kadınların onayına duyduğu istek yüzünden para, bağımsızlık, özgürlük ve hatta görünüşünü kaybettiğine inanılıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.04.07 09:45 - Son Güncellenme: 2021.04.07 09:54 - HABER MERKEZİ
A