Canlı mı gömüldü?
Yunanistan'da, 49 yaşındaki kanser hastası K.G.'nin ölümü şok etkisi yarattı.
2014.09.26 15:56 - Son Güncellenme: 2014.09.26 15:57 - Dünya - HABER MERKEZİ
Selanik'de uzun süredir kanser teşhisi ile "Balkanlar Sağlık Merkezi"nde tedavi gören iki çocuk annesi K.G. Perşembe sabahı saat 06.00'da fenalaştı.
Doktorlar saat 06.32'de hastanın öldüğünü akrabalarına duyurdular. Cenazesi saat 09.00'da evine getirilen K.G. aynı gün saat 19.00'da Thermaiko ilçesinin mezarlığında düzenlenen dini ayinden sonra toprağa verildi.
Ancak, cenaze töreninden bir saat sonra, mezarlıkta çalışan bir işçi ile iki ziyaretçi K.G.'nin mezarından "İmdat! Beni buradan çıkarın" diye bağıran bir kadın sesi geldiğini duydular.
Mezarlık işçisi toprağı kazıyıp tabutu açtığında K.G.'nin ölü, ancak ellerinin gömüldüğü sıradaki gibi birbiri üstünde değil de farklı yerlerde durduğunu, ayrıca gözleri ve ağzının da açık olduğunu gördüler.
Mezarlığa gelen polis ve adli tıp ekipleri otopsi için cesedi tabuttan çıkarıp tekrar hastaneye götürdüler.
Aile, K.G.'nin doktorların yanlış ölüm teşhisi yüzünden hayatta iken toprağa verildiği ve tabutun içinde nefes yetersizliğinden öldüğü iddiasıyla savcılığa başvurdu.
Buna karşı Balkanlar Sağlık Merkezi'nden yapılan açıklamada, kanserin son aşamasında olan K.G.'nin ölümünün doktor teşhisinden başka kardiyagrafi ile de tespit edildiği belirtildi.
Bazı adli tıp uzmanları ise çok ender rastlanan "Nekrofania" (apparent death) olayının mümkün olabileceğini belirttiler.
Tıp'ta çok ender rastlanan ve dini açıdan "mucize" sayılan bu olayda, tüm verileri ölü görünen bir hasta derin koma halinde bulunsa bile hala yaşıyor olabilir.
Polis ise her şeyin "kötü bir şaka" olabileceği şüphesiyle mezarlık işçisi ve yaşları küçük olduğu bildirilen 2 ziyaretçiyi sorguluyor.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
01:31
-
02:00
-
00:52
-
01:10
-
06:22
En Çok Okunanlar
- Bursa'da oto galeri alev aldı: Araçlar...
- Bursa'da emekli öğretmen, odasında ölü...
- Bursa'da oto yıkama ücreti dudak uçuklatıyor!
- Bursa'da 21 yıl hapsi bulunan cinayet...
- Uludağ'da otelde yangın ihbarı korkuttu
- Bursa'da önce kuyumcuyu soydu, sonra gelen...
- 'Kırtasiyeden al gel olmayacak' bir devir...
- Bursa'da kahvehanede boğazına cisim kaçan...
- Konya'da çöken binada: İki kişi yaşamını...
- Sahte içki ve gıda zehirlenmesine...
- Bursa Şehadet Camii'nde çökme tehlikesi
- Konya'da 4 katlı bina çöktü! Bir kişi...
- Uçakta skandal olay! Yolcunun ağzını koli...
- Bursa Uludağ'da kar sebebi ile zincir...
- Bursa'da arıza yapan tır alev topuna döndü