Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bursa İnegöl'e geldi

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bursa İnegöl'e geldi

Çanakkale Savaşları'ndan kalma objelerin ve dijital gösterilerin yer aldığı Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Türkiye'yi dolaşıyor. 52. İl olarak Bursa'ya ulaşan Mobil Müze, bugün İnegöl'de ziyarete açıldı. Belediye Başkanı Alper Taban da mobil müzeyi ziyaret etti.

2021.01.05 14:50 - Son Güncellenme: 2021.01.05 14:53 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Bursa İnegöl'e geldi

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca oluşturulan ve "Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale" ülküsüyle Çanakkale'den yola çıkan mobil müze, 51 il gezdi. Mobil müzenin 52'nci durağı Bursa oldu. Bursa ziyareti kapsamında bugün İnegöl'e gelen Çanakkale Savaşları Mobil Müzesine ilgi yoğun oldu.

BAŞKAN TABAN ZİYARET ETTİ

Sabah açılan ve akşam saatlerine kadar misafir kabul edecek olan mobil müzeye hem vatandaşlar hem öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki meclis üyeleri ve AK Partili yöneticilerle birlikte Saat Kulesi önündeki alanda ziyaretçi kabulüne başlayan müzeyi ziyaret etti. 7 ayrı vitrinde Çanakkale Savaşının tasvir edildiği mobil müzede ayrıca Çanakkale Savaşı ile ilgili belgesel, sunum ve multivizyon gösterimleri de yer alıyor.

GÜCÜMÜZ GEÇMİŞİMİZDE SAKLI

Müze ziyareti sonrası bir açıklama da yapan Başkan Alper Taban, "Bugün heykel noktasındayız. Burada çok kıymetli ve değerli bir işi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Çanakkale Savaşları Mobil Tırı burada vatandaşlarımızın, çocuklarımızın gezmesi için hazır bulunuyor. Tabi şuan için sadece 1 gün burada kalabilecek. Çanakkale destanını, tarihini kronolojik bir sıralamayla bizlere çok güzel anlatan bir sunum haline dönüştürülmüş. Bunu Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı gerçekleştiriyor Bakanlığımızın oluruyla. Burada çok kıymetli bir iş yapıldığını düşünüyorum. Çünkü her zaman ifade ettik, gücümüz ve yeteneklerimiz bizim geçmişimizde saklı. Bunu ne kadar öğrenebilirsek, anlayabilirsek, özümseyebilirsek geleceğe de daha emin adımlarla ilerlememiz mümkün olacaktır. Ben bugün burada olan çok kıymetli evlatlarımıza ve velilerine çok teşekkür ediyorum. Bizler de meclis üyelerimiz ve yönetici arkadaşlarımızla ziyaret etmiş olduk. Çok etkilendiğimi de belirtmek istiyorum. Burada bir tarih yatıyor. Bizzat o günlerden kalmış nesneleri gördük. Bir subayımızın kanlı gömleği, kanlı mendili, savaşta kullanılan silahları, mermileri, mayını burada görmek mümkün. Tabi sadece sınırlandırılmış bir gün içerisinde bu hizmetin verilmesi bizim için bir kayıp ama sesimizi ulaştırabildiğimiz herkesi bugün buraya davet ediyorum. Önümüzdeki günlerle ilgili de yeniden planlama talep ederek tekrar tırımızı İnegöl'de görmek istediğimizi ifade ediyoruz. Çok faydalı ve yararlı bir proje olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.05 14:50 - Son Güncellenme: 2021.01.05 14:53 - HABER MERKEZİ
A