Çanakkale Kahramanları Bursa Yıldırım'da anıldı

Çanakkale Kahramanları Bursa Yıldırım'da anıldı

Bursa Yıldırım Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümünde, "Çanakkale Zaferi Programı" düzenledi.

2021.03.18 14:47 - Son Güncellenme: 2021.03.18 16:35 - Bursa Bölge
A
Çanakkale Kahramanları Bursa Yıldırım'da anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla Yıldırım Belediyesi tarafından Barış Manço Kültür Merkezi'nde anma programı düzenlendi. Etkinliğe Yıldırım İlçe Müftüsü İbrahim Halil Demir, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, Bursa Teknik Üniversitesi öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Seyr-u Keyf Şehir ve Sanat Tiyatro ekibinin asker kıyafetleriyle İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını okumasıyla başladı. Ardından konuşan Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Taner Taştekin, "Çanakkale'de bizlerin istiklali için canlarını feda etmekten tereddüt etmeyen, bin yıllar öncesinden vatan kıldığımız bu toprakların vatan kalması için namluların üstüne yürüyen o kutlu ecdadın bizim için fedai can eylemelerinin üzerinden 106 yıl geçti. Bu coğrafya onların bize emaneti. Savaşsız kavgadan uzak bir coğrafyada yaşamıyoruz. Bu coğrafyada yaşamanın bir bedeli var. Bize düşen o emanete sahip çıkmak için çok çalışmak. Ecdada layık olmak için özveriden, gayretten, cenkten, cihattan geri durmamaktır" dedi.

Prof. Dr. Tufan Gündüz, gecede Çanakkale Zaferi'nin hikayesini anlattı. Ahmet Bican'ın "Bir olayın edebiyatı yoksa o olay aslında yoktur" diyen Prof. Dr. Tufan Gündüz, "Eğer Çanakkale'nin türküleri olmasaydı ya da bizim seferberlik türküleri olmasaydı bizim için 1'inci Dünya Savaşı sıradan bir olay gibi anılıp gidecekti hatta literatürümüzde yeri bile olmayacaktı. Bu programı organize eden Yıldırım Belediyemize teşekkür ediyorum. Allah bu yolda mücadele eden bütün kahramanlarımıza rahmet eylesin. Göğsümüzde bu iman oldukça yenilmeyeceğimizi düşünüyorum. Çanakkale ruhu ilelebet Türkiye Cumhuriyeti ile payidar olacaktır" diye konuştu.

Söylediği kahramanlık türküleriyle dinleyenleri o atmosfere götüren Doç. Dr. Erdem Özdemir de, "Allah bu yolda mücadele eden bütün kahramanlarımıza rahmet eylesin. Göğsümüzde bu iman oldukça yenilmeyeceğimizi düşünüyorum. Çanakkale ruhu ilelebet Türkiye Cumhuriyeti ile payidar olacaktır" dedi.

BAŞKAN YILMAZ'DAN PINARBAŞI ŞEHİTLİĞİ'NE ZİYARET

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü münasebeti ile Pınarbaşı Şehitliği'nde düzenlenen törene katılan Başkan Yılmaz, çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve saygı atışı ile İstiklal Marşı okunarak Türk Bayrağı göndere çekilmesinin ardından şehit mezarlarına karanfil bıraktı.

BAŞKAN YILMAZ'DAN 18 MART MESAJI

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yılmaz'ın mesajı şöyle:

"106. yıl dönümünü idrak ettiğimiz Çanakkale Zaferi, necip Türk Milleti'nin şerefini, istiklalini, vatanını korumak adına gösterdiği fedakârlığın destanıdır. Bu zafer yokluğa terk edilmek istenen bir milletin kendi küllerinden bir Anka gibi yükselişinin tarihidir. Bu yönüyle Çanakkale Zaferimiz şanlı tarihimizin kandilleri arasında gençlerimize yön ve ideal göstermek için daima parlamaktadır.    

Bu zafer bize ispatlamıştır ki zaferler güçlü silahlarla değil iman dolu sinelerle korkusuzca şehadete yürüyen kahramanların fedakârlıklarıyla elde edilir. Binlerce şehidimiz gösterdiği kahramanlıkla yalnızca o günü kurtarmamış,  bu günün ve geleceğin tohumlarını da ekmiştir. Bize düşen ise bu zaferle bırakılan hürriyet emanetine ihtimam gösterip muhafaza etmektir.

Çanakkale Zaferinin 106'ncı yıl dönümü vesilesi ile şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.03.18 14:47 - Son Güncellenme: 2021.03.18 16:35 - Gülcan Tekin
A