ÇANAKKALE GEÇİLMEZ... ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ... ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde aziz şehitlerimiz büyük destanın yazıldığı Çanakkale'de ve tüm yurtta törenlerle yad ediliyor.

2011.03.18 08:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge
A
ÇANAKKALE GEÇİLMEZ... ŞEHİTLERİMİZİ SAYGIYLA ANIYORUZ

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde aziz şehitlerimiz büyük destanın yazıldığı Çanakkale'de ve tüm yurtta törenlerle yad ediliyor.

Cumhurbaşkanı Gül, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Bu güzel topraklar, bizlere vatanı için seve seve canını ortaya koyan şehitlerimizin ve gazilerimizin mirasıdır. Türk milleti birlik ve beraberliği ile birçok zorluğun üstesinden gelmiş, hiçbir zaman esaret altına girmemiş ve her zaman tarihe yön veren parlak zaferlere imza atmıştır. Çanakkale Deniz Zaferi de, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlık ve özgürlük inancının işgal teşebbüslerini alt ettiği bir destan olarak dimağlara yazılmıştır. 'Çanakkale Geçilmez' dedirten kahramanlarımız, milletimizin
gücünü tüm dünyaya bir kez daha duyurmuş, vatana sahip çıkma ve özgür yaşama kararlılığımız güçlü biçimde ortaya konulmuştur. Bu başarı değerli vatan şairi Mehmet Akif'in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Genç bir komutan olan Mustafa Kemal, Çanakkale'de gösterdiği inanılmaz kahramanlık, komuta yeteneği ve vatan aşkıyla milletimizin büyük sevgisini daha o yıllarda kazanmıştır. Çanakkale'de ortaya konulan ruh, milli mücadelede de kendini göstermiş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Atatürk önderliğinde nihai zafere ulaşmıştır. Bu vatan için şehit olan tüm vatandaşlarımız milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. Onların emanetine kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale'de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır. Eğer önümüze koyduğumuz büyük hedefleri yakalamak istiyorsak, bu ruhu her zaman koruyabilmeli ve aramıza nifak sokmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz. Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal eden kahramanlarımızı ve vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Bu anlamlı günde tüm vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum."

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.03.18 08:23 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Mehmet Mutlu
A