Çanakkale'deki kaçak faciasına 6 tutuklama

Çanakkale'deki kaçak faciasına 6 tutuklama

ÇANAKKALE'nin Ayvacık İlçesi'nde, bindikleri ahşap teknenin alabora olmasıyla suya düşen kaçaklardan 13'ünün boğularak can verdiği faciayla ilgili gözaltına alınan, 1'i Suriye uyruklu diğerleri Türk 6 organizatör tutuklandı.

2015.10.19 11:03 - Son Güncellenme: 2015.10.19 11:04 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Çanakkale'deki kaçak faciasına 6 tutuklama

Geçen cumartesi günü Sivrice Feneri sahilinden denize açılan, içinde 60'ya yakın kaçağın bulunduğu ahşap tekne, alabora oldu. Kaçakların 'Alo 158' hattından Sahil Güvenliği aramasıyla bölgeye ekipler sevk edildi. Çevredeki balıkçılarında destek verdiği kurtarma çalışmalarında Suriye ve Afgan uyruklu kaçaklardan 23'ü kurtarıldı. 6-7 aylık erkek 1 bebek, 3'ü kız 4 çocuk, ikisi hamile 5 kadın ve 2'si yetişkin erkek olmak üzere 12 kişinin ise cesedine ulaşıldı. Bölgede halen sürdürülen arama kurtarma çalışmaları kapsamında dün, 20'li yaşlarda bir erkek cesedine daha ulaşıldı. Faciada öldüğü sanılan bu kişiyle birlikte ölenlerin sayısı da 13'e çıktı.

HEPSİ TUTUKLANDI

Sağ kurtulanların ifadeleri doğrultusunda olay günü Ayvacık'ın Behramkale Köyü yakınlarında, organizatör oldukları belirlenen, biri Suriye uyruklu diğerleri Türk 6 kişi gözaltına alındı. Suriye uyruklu M.E.M. ile Türk zanlılar M.E., Y.A., H.Y., E.D. ve T.T., Behramkale Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin tamamlanmasından sonra sevkedildikleri Ayvacık Adliyesi'nde tutuklandı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2015.10.19 11:03 - Son Güncellenme: 2015.10.19 11:04 - HABER MERKEZİ
A