Camide 45 TL ve bir not bulundu! Hikaye gözyaşı döktürdü

Camide 45 TL ve bir not bulundu! Hikaye gözyaşı döktürdü

Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde elektrikli motosikletlerini şarj etmek için camiden izin isteyen iki genç, ayrılırken geride bıraktıkları not ve 45 TL ile dikkat çekti. Gençlerin, elektrik kullanımının karşılığını bırakıp imamdan helallik istemesi duygulandırdı.

2026.09.16 15:08 - Son Güncellenme: 2026.09.16 15:10 - Güncel - DHA
A
Camide 45 TL ve bir not bulundu! Hikaye gözyaşı döktürdü

Olay, Nurdağı ilçesi Barış Mahallesi'nde bulunan Nurdağı Belediyesi Kuba Mescidi'nde yaşandı. İddiaya göre yatsı namazının ardından camiye gelen iki genç, elektrikli motosikletlerini şarj etmek için imam Mahmut Arslan'dan izin istedi.

İmam Arslan'ın izin vermesi üzerine gençler motosikleti şarj etmeye başladı. Gençlerden ayrılırken yalnızca caminin kapısını kapatmalarını isteyen imam, daha sonra camiden ayrıldı.

Sabah saatlerinde mescide gelen Mahmut Arslan ise gördüğü manzara karşısında şaşırdı. Gençlerin, elektrik kullanımının karşılığı olarak 45 TL bıraktığı ve yanına da bir not yazdığı ortaya çıktı.

"GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİNİ BIRAKTIK"

Gençlerin bıraktığı notta, elektrikli motosiklet için kendilerine izin veren imama teşekkür edilerek helallik istendi. Notta, "Hocam selamünaleyküm. Bunu yazan sizden dün gece elektrikli motosiklet için izin isteyen gençler. Tekrardan Allah razı olsun. Siz hakkınızı helal etseniz içimize sinmedi. Naçizane gücümüzün yettiğini bıraktık. Hakkınızı helal ediniz. Müminler ancak kardeştir. Hucurat Suresi 10'uncu ayet" ifadeleri yer aldı.

Gençlerin bıraktığı not ve para, cami imamı Mahmut Arslan'ı duygulandırdı.

"PARANIN MİKTARI DEĞİL, DÜŞÜNCELERİ ÖNEMLİ"

Yaşananları anlatan imam Mahmut Arslan, gençlerin kendisinden izin istediğini belirterek yardımcı olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Arslan, "Yatsı namazını idrak ettikten sonra camimizin çıkışında iki genç gelip, 'Hocam elektrikli motosikletimiz var, müsaade ederseniz şarj edebilir miyiz' diyerek izin istediler. Ben de seve seve yardımcı oldum. Camiler sadece ibadet yeri değil, aynı zamanda paylaşmanın, dayanışmanın, yardımlaşmanın olduğu yerlerdir" dedi.

Sabah camiye geldiğinde 45 TL ve yazılı notla karşılaştığını söyleyen Arslan, gençlerin davranışının kendisini etkilediğini belirtti.

Arslan, "Burada önemli olan gençlerin bıraktığı paranın miktarı değil elbette. İyilik karşılık beklemeden yapılır, nezaketle güzelleşir. Dolayısıyla bu gençlerin bu şekilde düşünerek yerine getirmeleri vefa örneğidir" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2026.09.16 15:08 - Son Güncellenme: 2026.09.16 15:10 - DHA
A