Cameron'dan 'küçük ada' yanıtı

Cameron'dan 'küçük ada' yanıtı

Rusya cephesinden gelen 'küçük bir ada' sözleri, İngiliz basınında geniş yankı bulmuş ve Başbakan David Cameron, zor durumda kalmıştı. İşte o sözlere Cameron yanıt verdi: 'Küçük bir ada' olarak yaptıklarımızdan gurur duyuyoruz'

2013.09.06 19:58 - Son Güncellenme: 2013.09.06 19:59 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Cameron'dan 'küçük ada' yanıtı

 

İngiltere Başbakanı David Cameron, G20 zirvesinde Rus bir yetkilinin İngiltere hakkındaki 'sadece küçük bir ada' sözlerine cevap verdi. Başbakan Cameron, İngiltere'nin küçük bir ada olduğunu ama tarihi ve başarılarıyla dünyada sayılı ülkelerden biri olduğunu dile getirdi.

Rusya'nın St Petersburg şehirinde düzenlenen G20 zirvesinde bir Rus yetkilisi İngiltere'yi kimsenin kaale almadığı yorumunda bulunmuştu. Başbakan Cameron, bu yorumu duymadığını belirterek, İngiltere'nin dünyadaki duruşundan hiç şüphesi olmadığını ve çeşitli alanlarda önemli katkılarda bulunduğunu ifade etti.

David Cameron İngiltere'nin dünyadaki etkisinden bahsederek, "Biz bir küçük ada olarak yaptıklarımızdan çok gurur duyuyoruz. Küçük bir ada olarak, en büyük altınıcı ekonomiye, dördüncü büyük askeri bütçeye, etkili diplomatlara, sanat ve edebiyatta en iyi kayıtlara sahip olduk, felsefe ve dünya medeniyetine katkılarda bulunduk." diye konuştu.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.09.06 19:58 - Son Güncellenme: 2013.09.06 19:59 - HABER MERKEZİ
A