Çalışanlar nakit peşinde

Çalışanlar nakit peşinde

Amerika kısmen kepenk indirdi. Mağdur olan devlet çalışanı nasıl hayatını sürdürüyor?

2013.10.08 07:59 - Son Güncellenme: 2013.10.08 08:00 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Çalışanlar nakit peşinde

1 Ekim'den beri devam eden ücretsiz izinler devlet çalışanlarını zor durumda bıraktı. CNBC'de yer alan Katie Little haberinde Makayla Coleman isimli bir devlet çalışanının ve onun gibi binlerce insanın verdikleri mücadeleye ve hızlı para kazanmak için neler yaptıklarına değinildi.

Hükümetin kapatılmasının bir sonunun olup olmadığının gözükmemesi, Coleman gibi çalışanların ne zaman bir sonraki maaşlarını alacakları hakkında emin olamamalarına neden oluyor.

Savunma Tedarik Üniversitesi, Savunma departmanında bilişim teknolojileri uzmanı olarak çalışan Coleman, bir kaç kuruş para kazanmak için, artık ihtiyacı olmayan bebek eşyalarını satabileceği bir internet sitesi olan Craigslist'e üye oldu bile. Colman buradan eşyalarını satarak az da olsa para kazanmayı umud ediyor.300 dolar istediği eşyalar için, Coleman'ın sitedeki kaydında ise şu notlar yer alıyor: ''Fiyatlar ciro edilebilir; ama lütfen ciddi tekliflerle gelin. Gerçekten paraya ihtiyacım var.''

Coleman zor durumda, çünkü tüm birimini ev almak için harcamış. Şimdi ise bu evini de satmaya hazırlanan Coleman ''Durum  hiç iyi gözükmüyor. Kocam da çalışıyor; fakat daha çok para kazanan taraf bendim. Bu zor olacak'' şeklinde konuştu.

Coleman durumu bu şekilde olan tek Amerikalı değil.

Hükümet kapandığından bu yana bir çok devlet çalışanı Craigslist veya eBay gibi tekrar satış sitelerine akın etti.

Para karşılığında ev işleri veya diğer işleri yapabileceğiniz yerlere sizi yönlendiren TaskRabbit gibi platformların da ziyaretçi sayılarında artış gerçekleşti. TaskRabbit CEO'su Johnny Brackett sitelerine günlük ziyareti 13.000'den 15.000'e çıktığını ifade etti.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2013.10.08 07:59 - Son Güncellenme: 2013.10.08 08:00 - HABER MERKEZİ
A