Çalıkuşu'nun evi paylaşılamıyor - ÖZEL HABER

Çalıkuşu'nun evi paylaşılamıyor - ÖZEL HABER

Çalıkuşu Feride'nin Zeyniler Köyü'ndeki evi müze yapılmak isteniyor. Yıldırım Belediyesi'nin bu talebini olumlu karşılayan ev sahibi belediye ile önce anlaştı, ancak kendisine talep edilen paranın zamanında verilmemesi üzerine iki taraf arasında uyuşmazlık yaşandı. Tarihi ev ise şu an viraneyi andırıyor.

2013.06.21 12:57 - Son Güncellenme: 2013.06.21 12:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Çalıkuşu'nun evi paylaşılamıyor - ÖZEL HABER

 


 

Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM

Reşat Nuri Güntekin'in ünlü romanına konu olan Çalıkuşu Feridenin evi paylaşılamıyor. Uludağ'ın eteklerindeki Zeyniler Köyü'nde bulunan ve usta romancı Reşat Nuri Güntekin'in çalıkuşu adlı eserine hayat verdiği söylenen Feride'nin evi yıldırım belediyesi tarafından müzeye dönüştürülmek isteniyor. Belediye Başkanı Özgen Keskin, tarihi 1878'e kadar dayanan ve şimdilerde bakımsızlıktan dökülen evi çalıkuşu müzesi yapmayı hedefliyor. Yıldırım Belediyesi bu fikir için ev sahibine 90 bin lira önerdi, daha sonra rakamı 80 bine düşürdü. Özgen Keskin'in bu talebini olumlu karşılayan ve kendisi de öğretmen olan ev sahibi belediye ile önce anlaştı, ancak kendisine talep edilen paranın zamanında verilmemesi üzerine iki taraf arasında uyuşmazlık yaşandı.

TARİHİ EV VİRANEYİ ANDIRIYOR

Zeyniler halkı unutulmaz edebi eserin adıyla özdeşleşen köyde müze fikrine oldukça sıcak bakıyor. En kısa sürede bakım yapılmazsa, tarihi eser konumundaki evin bakımsızlıktan yıkılacağını belirten Köy Muhtarı Mahmut Yıldırır bu inatlaşmanın, tarihi birikime zarar verdiğini söyleyerek, her iki tarafa da çağrıda bulundu. Belediyenin 450 metrekarelik alan için biçtiği fiyatı mülk sahibinin kabul ettiğini ancak daha sonradan vazgeçtiğini belirten Yıldırır, yerel yönetimlerden de destek istedi.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.06.21 12:57 - Son Güncellenme: 2013.06.21 12:59 - HABER MERKEZİ
A