"Çakma Ergenekoncu olduğum ortaya çıktı"

"Çakma Ergenekoncu olduğum ortaya çıktı"

Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan, yerel seçimler öncesi memleketi Kars'a geldi ve CHP İl Başkanlığını ziyaret sırasında "Çakma Ergenekoncu olduğum ortaya çıktı" dedi.

2013.08.17 18:04 - Son Güncellenme: 2013.08.17 18:04 - Güncel
A
"Çakma Ergenekoncu olduğum ortaya çıktı"

CHP Kars İl Başkanı Mustafa Aras, CHP'li Susuz ilçe Belediye Başkanı Ali Yeğin ve partililer tarafından karşılanan Gürbüz Çapan, il başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, Ergenekon davası ile ilgili sorusu üzerine Gürbüz Çapan, evinde bir kutu mermi bulunduğu için uzun bir süre hapis yattığını ve 1 yıl 3 ay ceza verildiğini anımsattı. Mermilerin bir emniyet müdürü arkadaşına ait olduğunu ve evde unuttuğunu ileri süren Gürbüz Çapan şunları söyledi:

"Yapılan incelemede mermiler üzerinde emniyet müdürü arkadaşımın parmak izi çıktı. Buna rağmen ceza verdiler. Çakma Ergenekoncu olduğum ortaya çıktı. Ergenekon davasından birkaç ay önce memleketim Kars'ta bana suikast yapılacağı bildirildi. Koruma vermedikleri gibi 'Kendin tedbir al' dediler. Çete davasından yargılandığım için silah ruhsatı da alamadım."

CHP içinde aktif siyaset yapmak istediğini belirten Gürbüz Çapan, "Cumhuriyetin ateşi Kars'tan yanmaya başladı. Seçimleri alarak Cumhuriyete yine Kars'tan kan vereceğiz. Yerel seçimlerde Kars ve Ardahan'ı alacağız. Esenyurt ve Kars'tan aday değilim. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu "Gerekirse ben genel başkanlığı bile bırakırım, bunun bir önemi yok, yeter ki kan akmasın' dedi. Ama bu kimseleri kesmiyor ve yaramıyor. Milliyetçi Kürt arkadaşları da bu kesmiyor. AKP'ye de yaramıyor. Biz bu konuda samimiyiz. Ben de 30 yıldan beri bu çalışmanın içerisinde olan birisiyim. Bizim Kürlerle ayrı gayrımız olmadı. Ne zaman ayrıldık ki ne zaman birleşelim? Kürtlerin kimliğini tanımayı, eğitim haklarını, kültürlerini geliştirmeyi, başından beri bu değerleri savuna gelmişiz" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 18:04 - Son Güncellenme: 2013.08.17 18:04 - Ramazan Acar
A