Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir?

Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir?

Besinlerin içeriğinde bulunan vitamin, mineral gibi besin değerleri oldukça önemlidir. Peki, bazı yiyeceklerin buzdolabına konulmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir?

2024.03.07 12:20 - Son Güncellenme: 2024.03.07 12:22 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir?

Yiyeceklerin besin değerlerini korumak için uygun koşullar altında saklanması gerekir. Doğru bir şekilde saklanmayan yiyecekler, bakteri üretmeye, küflenmeye ve kısa sürede yenilemeyecek hale gelmeye başlar. Saklama yöntemleri denildiğinde ilk aklımıza gelen buzdolabı ve derin dondurucu olsa da, bazı besinler için buzdolabı bakteri yuvasına dönüşebilir. Peki, bazı yiyeceklerin buzdolabına konulmaması gerektiğini biliyor muydunuz? Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir?

Buzdolabına konulmaması gereken yiyecekler nelerdir?  

Sarımsak

Antibakteriyel özelliğiyle bilinen sarımsak, 2 gün ve daha fazla buzdolabında kalırsa bakteri üretmeye başlar. 

Domates

Birçok kişinin yaptığı hataların başında domatesi buzdolabında saklamak gelir. Ancak domatesin organik yapısı, buzdolabındaki soğuk hava nedeniyle bozulabilir. Özellikle kabukları kırışan domates, bakteri üretir ve tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açar.

Tatlılar

Reçel, bal, çikolata gibi tatlılar buzdolabında saklandığında organik özelliklerini yitirirler. Ayrıca reçel ve balın uzun süre buzdolabında tutulması, akışkanlıklarının gitmesine de yol açar.

Kahve

Buzdolabının soğuğu ve nemi kahvenin lezzetini bozar. Bu yüzden kahve, cam kavanozlarda ve serin bir yerde muhafaza edilmelidir.

Patates

Patates, emilimi yüksek besinlerden biridir. Durduğu ortamın kokusuyla tadı değişir. Buzdolabında 1 günden fazla kalan patates, bozulur. Ancak görünümünde herhangi bir değişiklik olmadığı için fark edilmez. Pişirildiğinde bağırsak hastalıklarına yol açabilir.

Muz

Özellikle olgunlaşmamış muzların kesinlikle buzdolabına konulmaması gerekir. Muz, oda sıcaklığında saklandığında kendiliğinden olgunlaşır.

Avokado

Avokadonun lezzetini kaybetmemesi ve daha hızlı olgunlaşması için, buzdolabına konulmaması gerekir.

Çilek

Frambuaz, çilek gibi gülgiller familyasına ait meyveler, tırtıksı yapısıyla bakterileri içlerinde tutabilir. Kısa sürede bozulabilen bu meyveler, mümkün olduğunca erken tüketilmelidir.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.03.07 12:20 - Son Güncellenme: 2024.03.07 12:22 - HABER MERKEZİ
A