Büyükşehir'den Fethiye'ye değer katacak tesis

Büyükşehir'den Fethiye'ye değer katacak tesis

Başta eğitim kurumlarına kazandırılan spor salonlarının yanı sıra amatör kulüpler ve mahallelere yönelik spor hamlesini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesine yaptırılacak olan Fethiye Spor Kompleksi'nin temelini törenle attı. Başkan Altepe, Fethiye'nin yıldızını parlatacak olan bir tesisi bölgeye kazandıracak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

2011.11.03 16:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor
A
Büyükşehir'den Fethiye'ye değer katacak tesis

 

Bursa'nın daha sağlıklı bir kent olması hedefi doğrultusunda yeni nesillerin spora yönlendirilmesi amacıyla bu dönem spor yatırımlarına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Fethiye Spor Kompleksi'nin temeli törenle atıldı. Kentin doğusundan batısına kadar tük bölgelere halkın yürüme mesafede ulaşabileceği spor tesisleri ve sosyal donatı alanları kazandırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi'nin bu projesi sayesinde başta Fethiye İdman Yurdu olmak üzere bölgedeki tüm amatör kulüplerdeki genç futbolcular daha sağlıklı şartlarda spor yapma imkanına kavuşacak.

Konuşulanlar gerçek oluyor
Bursa'da bugüne kadar sürekli konuşulan her projenin bu dönem hayata geçirildiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fethiye Spor Kompleksi'nin kendisi için ayrı bir önem taşıdığını kaydetti. Çocukluğunun Minareliçavuş Köyü'nde geçtiğini hatırlatan Başkan Altepe, "Çocukluğumuzda sık sık arkadaşlarla maç yapmak için geldiğimiz bu sahaya, şimdi belediye başkanı olarak modern bir tesisin temelini atmaya geldim. Bu benim için ayrıca büyük bir gurur" dedi.

"Başarı tesislerle gelir"
'Spor Kenti' hedefine ancak tesisleşme ile ulaşılabileceğini ifade eden Başkan Altepe, bu hedef doğrultusunda kentin her köşesinde spor yatırımlarının sürdüğünü kaydetti. Spora yönelik yatırımların Büyükşehir ve ilçe belediyelerince gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Altepe, "Futbol sahası, kapalı spor salonu, tenis kortu, mini futbol sahası, basketbol, voleybol sahası, yüzme havuzu, kay-kay pisti, su ve çim kayağı tesisi, golf sahası gibi yatırımlarımız hızla sürüyor. Bugüne biten, başlayan ve ihalesi yapılan tesis sayımız 90'a ulaştı. Bunlardan 20'ni hizmete açtık. Bu dönem 100'ün üzerinde spor tesisini Bursa'ya kazandırma hedefimizde kararlıyız" diye konuştu.

"Toplumun her kesimine hizmet"
Gençlik ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin ise, Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen spor tesislerinin toplumun tüm kesimlerine hizmet vermesi nedeniyle büyük önem taşıdığını söyledi. Temeli atılan tesisin, bünyesinde spor salonu, yüzme havuzu, futbol sahaları ve yürüyüş yollarını barındıran modern bir kompleks olduğunu dile getiren Şahin, spora sağladıkları katkılar nedeniyle Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.

Olimpiyatlara katkı
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla ilçelerinin modern bir spor tesisine daha kavuştuğunu söyledi. Türkiye'nin 2020 olimpiyatlarına talip olduğu bir süreçte bu tür yatırımların büyük önem taşıdığını kaydeden Bozbey, "Belki de bu tesislerde yetişen sporcularımız 2020 olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek. Tesisin kısa sürede tamamlanmasını diliyorum. İlçemize böyle bir tesis kazandırmaları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.
Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Cemal Vardar ise, kentin doğusundaki Yunus Emre Spor Kompleksi ve Atıcılar Spor Kompleksi'nin ardından modern bir spor kompleksinin Nilüfer ilçesine kazandırılmasının amatör kulüpler adına sevindirici bir gelişme olduğunu vurguladı.
Fethiye Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormanlı ve Fethiye İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Şenol Tosun'da modern spor kompleksi için Başkan Altepe ve ekibine teşekkür etti.
AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın, Nilüfer Kaymakamı Ekrem Çalık ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşmaların ardından spor kompleksinin temeli, Başkan Altepe ve protokol üyeleri tarafından atıldı.

Fethiye Spor Kompleksi
Bir yılda tamamlanması hedeflenen spor kompleksi içinde; 1330 metrekare alanlı kapalı spor salonu, 8700 metrekare alanlı suni çim halı saha, 1220 metrekare alanlı betonarme bina, 620 metre koşu parkuru, 1300 metrekare alanlı yarı olimpik yüzme havuzu ve 72 araçlık otopark bulunuyor. Spor kompleksi yapılacak çevre düzenlemeleriyle aynı zamanda yeni bir yaşam alanı olacak.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.11.03 16:43 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A