Büyük yangının ardından Londra'da protesto!

Büyük yangının ardından Londra'da protesto!

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşanan büyük yangının ardından düzenlenen protesto gösterisinde bir grup eylemci Kensington Belediyesine girdi. Öte yandan yangında kaybolanların durumu belirsizliğini koruyor

2017.06.16 21:30 - Son Güncellenme: 2017.06.16 21:31 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Büyük yangının ardından Londra'da protesto!

İngiltere'nin başkenti Londra'da 24 katlı binada salı  gecesi çıkan yangının ardından Kensington Belediyesi yetkilileri kentte  düzenlenen gösteriyle protesto edildi. 

Sosyal medya platformları aracılığıyla organize edilen gösteri  kapsamında çok sayıda kişi, yangının çıktığı Latimer Road semtini de içinde  barındıran Kensington Belediyesinin önünde toplandı.

Göstericiler burada yaptıkları çağrıda yetkililerden yangınla ilgili  sorumluluk alınması, yangından sonra "kaybolanlar" hakkında bilgi verilmesi ve  mağdurların bir an önce Kensington bölgesindeki konutlara yerleştirilmesini  istedi.

Belediye yetkililerinin yanan binanın sakinlerinin güvenlik  şikayetlerine hiçbir zaman kulak vermediğini vurgulayan göstericiler, eylemde  "Hemen şimdi adalet istiyoruz" sloganı attı.

Bir grup öfkeli gösterici, belediye binasının içine girerek burada da  slogan atmayı sürdürdü.

Öte yandan, yangının yaşandığı Latimer Road mahallesinde yetkililerden  açıklama bekleyenler ile mağdurlara yardım sağlayan gönüllülerden bazıları da  belediye önünde gösteri yapıldığını duyup, buraya doğru ilerleyerek protestoya  katıldı.

Londra emniyetinin gösteriyi sadece havadan iki polis helikopteri ve  protestoculara mesafeli olarak konumlanan atlı polislerle izlemesi dikkati çekti.

Polisin gruba yönelik tek müdahalesi, birkaç öfkeli eylemci ile bir  basın mensubu arasında yaşanan gerginliğin ardından geldi.

Buradaki göstericilerin, ilerleyen saatlerde İngiltere İçişleri  Bakanlığı önünde yapılması planlanan protestoya destek vermesi bekleniyor.

Bina sakinlerinin son 4 yılda konutta yangın güvenliği konusunda  belediyeye çok sayıda şikayette bulunduğu ortaya çıkmıştı. Bu şikayetlerin  binanın tadilatıyla ilgili raporda dikkate alınmadığı görülürken, buraya yakın  zamanda yapılan bir teftişte de "güvenli" hükmü verildiği belirlenmişti.

İngiliz basını, binanın tadilatında kullanılan dış cephe kaplamasının  yangına dayanıksız olduğunu, binayı yangına dayanıklı malzeme ile kaplamanın  maliyetinin ise Kensington Belediyesine çıkan faturayı sadece 5 bin sterlin  artıracağını bildirmişti.

Ölü sayısı artarken, kayıplardan halen haber yok

Kensington Belediyesine ait 120 daireli sosyal konutta salı gecesi  çıkan ve saatler sonra kontrol altına alınan yangında 30 kişi yaşamını yitirdi.  Olaydan bu yana kendisinden haber alınamayan 70 bina sakininin durumu ise  belirsizliğini koruyor. Bu "kayıpların" hayatlarından endişe edilirken, İngiliz  yetkililer ölü sayısının artacağını aktarıyor.

Yetkililer ayrıca, çökme tehlikesi sebebiyle binada kalan bazı  cesetlere ulaşmak için çabalarını sürdürdüklerini bildirirken, kimi cesetlerin  teşhis edilemeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

İlk 4 katı ofis ve ortak alanlardan oluşan Grenfell Tower'ın  ikametgahlara ayrılan 20 katında 400 ila 600 kişinin yaşadığı tahmin ediliyor.

Görgü tanıkları yangının 4. katta bir dairedeki buzdolabının patlaması  sonucunda başladığını bildirmesine rağmen bu konuda henüz resmi bir açıklama  yapılmadı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2017.06.16 21:30 - Son Güncellenme: 2017.06.16 21:31 - HABER MERKEZİ
A