Büyük heyecan başlıyor
Bir ay sürecek Dünya Kupası bugün Sao Paulo`da start alacak. Evsahibi Brezilya, açılış maçında TSİ 23.00`te Hırvatistan ile Arena Corinthians`da karşı karşıya gelecek.Mücadele TRT 1 ve TRT HD'den canlı olarak yayınlanacak.
2014.06.12 09:01 - Son Güncellenme: 2014.06.12 09:01 - Spor - HABER MERKEZİ
Dünya futbolunun kalbi bugünden itibaren 1 ay boyunca samba diyarı Brezilya`da atacak. 2014 FIFA Dünya Kupası, evsahibi Brezilya ile Hırvatistan arasında buakşam yapılacak açılış maçıyla başlayacak. Sao Paulo`daki Arena de Sao Paulo`da oynanacak A Grubu karşılaşması TSİ 23.00`de başlayacak. Açılış maçını Japon hakem Yuichi Nishimura yönetecek. A Grubu`nun diğer maçında ise Meksika ile Kamerun, 13 Haziran Cuma günü Natal`daki das Dunas Stadı`nda karşılaşacak.
TSİ 04.00`TE MAÇ VAR
Toplam 32 takımın katıldığı Dünya Kupası, 13 Temmuz Pazar günü Rio de Janeiro`da oynanacak final maçıyla sona erecek. 64 maça sahne olacak şampiyonada 8 grupta 4`er takım mücadele edecek. Toplam 12 kentte düzenlenecek kupada ilk tur gruplarında 48 maç oynanacak. Brezilya ile saat farkı nedeniyle turnuvada Türk futbolseverlerin en geç izleyeceği maç 15 Haziran`da TSİ 04.00`te başlayacak Fildişi Sahili ile Japonya arasındaki karşılaşma olacak.
FİNAL 13 TEMMUZ`DA
Kupada grup maçları 26 Haziran Perşembe günü tamamlanacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar 2. tura yükselecek. 16 takımın mücadele edeceği 2. tur maçları tek maç eliminasyon sistemine göre oynanacak. İkinci tur karşılaşmaları 28, 29, 30 Haziran ve 1 Temmuz`da yapılacak. A-B, C-D, E-F ve G-H grupları, birbirlerinin ilk iki sırasında yer alan takımlarıyla çapraz eşleşecek. Rakiplerini eleyen takımlar 4 ve 5 Temmuz`da çeyrek final maçlarına çıkacak. 8 ve 9 Temmuz`da oynanacak yarı final maçlarının ardından üçüncülük maçı 12 Temmuz`da Brasilia`da, final ise 13 Temmuz`da Rio de Janeiro`da yapılacak.