BUÜ, TÜRKÜNİB'in 7. Genel Kurul Toplantısı'nda temsil edildi

BUÜ, TÜRKÜNİB'in 7. Genel Kurul Toplantısı'nda temsil edildi

Türk Devletleri Teşkilatı Türk Üniversiteler Birliği'nin (TÜRKÜNİB) 7. Genel Kurul Toplantısı 20 Mayıs 2024 tarihinde, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi (UNEC) başkanlığında Bakü'de yapıldı. Bursa Uludağ Üniversitesi'ni (BUÜ) temsilen genel kurula Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz ile Erasmus ve aynı zamanda Orhun Kurum Koordinatörü Doç. Dr. Recep Yücedoğru katıldı.

2024.05.24 11:20 - Son Güncellenme: 2024.05.24 11:22 - Bursa Bölge - BÜLTEN
A
BUÜ, TÜRKÜNİB'in 7. Genel Kurul Toplantısı'nda temsil edildi

Kurul toplantısında, Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) üye ve gözlemci ülkeler arasında yükseköğretim alanında işbirliğinin geliştirilmesi ve özellikle, TÜRKÜNİB'in bayraktar projesi olan ve Erasmus benzeri bir programın Türk devletleri arasında gerçekleşmesine olanak tanıyan 'Orhun değişim programı' konusunda gelecek planları görüşüldü.

REKTÖR YILMAZ, TÜRKİYE'DEKİ ÜYE ÜNİVERSİTELER ADINA SUNUM YAPTI

Toplantıda BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Türk Devletleri Teşkilatı 8. Devlet Başkanları Zirvesinde kabul edilen Türk Dünyası 2040 Vizyon Belgesinde sunulan öneriler arasında yer alan ve YÖK'ün rehberliğinde kurulması planlanan 'Türk Devletleri Teşkilatı Yüksek Öğretim Vakfı' konusunda, Türkiye üye üniversitelerinin liderliğini üstlenerek bir sunum gerçekleştirdi.

Rektör Yılmaz sunumunda, başta Orhun Değişim Programının geliştirilmesi olmak üzere, TDT bünyesinde öğrenci, araştırmacı ve akademik personel hareketliliğinin desteklenmesine ve finanse edilmesine katkıda bulunmak, TDT yükseköğretim alanında ortak politikalar oluşturmak, öğrenciler için öğrenim bursları ihdas etmek gibi amaçlar ve kapsamları konusunda bilgilendirme ve önerilerde bulundu.

ÜYE SAYISI 109'A ÇIKARILDI

TÜRKÜNİB Genel Kurulu'nda 60 yeni üye kabul edilerek 49 olan üye üniversite sayısı 109'a ulaştı. Böylece, TÜRKÜNİB'in eğitim alanında daha geniş bir işbirliği ağı oluşturması ve üye üniversiteler arasında daha kapsamlı projeler geliştirilmesi mümkün hale geldi. Kurul kapsamında Türkiye'den Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi gibi birçok kurumun Rektörleriyle istişareler gerçekleştirildi.

TÜRKÜNİB'in, eğitim işbirliğinin artırılması ve ortak projelerin hayata geçirilmesi için önemli bir platform olduğu belirtildi. Eğitim alanında uluslararası standartlarda programlar, araştırma projeleri, burslar ve değişim imkanları sunarak, kültürel bağların da güçlendirilmesinin amaçlandığı ifade edildi.

AKADEMİK İŞBİRLİĞİNİN YANI SIRA KÜLTÜREL BAĞLAR DA GÜÇLENDİRİLİYOR

Ortak tarih, dil ve kültürel mirasa sahip ülkelerden oluşan Türk Dünyasında, işbirliği yoluyla güçlü bir gelecek inşa etme kararlılığı vurgulandı. Bu bağlamda, TÜRKÜNİB'in eğitim alanında işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak girişimlerin uygulanması için önemli bir platform olduğundan hareketle, yükseköğretim alanında uluslararası standartlarda program, araştırma projeleri, burs ve değişim olanakları sunularak, aynı zamanda kültürel bağların güçlendirilmesinin amaçlandığı belirtildi.

BUÜ, Orhun değişim programına 2 yıldır aktif biçimde katılıyor. Giderek artan sayılarda değişim hareketliliği gerçekleştiren üniversite, TÜRKÜNİB kapsamında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik de aktif katkılar sunuyor.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.24 11:20 - Son Güncellenme: 2024.05.24 11:22 - BÜLTEN
A