Bütün dünyayı kandırdı

Bütün dünyayı kandırdı

Uluslararası polis teşkilatlarının sırrını çözmek için iki yıldır uğraştığı ormandan gelen çocuk Ray'in hikayesi şaşırttı.

2013.05.02 13:56 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:57 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Bütün dünyayı kandırdı


Almanya'da yetkililere giderek 5 yıldır ormanda yaşadığını söyleyen çocuğun sırrı çözüldü. Adının Ryan olduğunu söyleyen çocuğun gerçek adının Robin van Helsum olduğu kız arkadaşının hamile kaldığını öğrenince ormanda bir süre saklanıp bu hikayeyi uydurduğu ortaya çıktı. Hollandalı Robin'in söylediği gibi 17 yaşında değil 20 yaşında olduğu, yıllarca ormanda değil sokaklarda yaşadığı belirlendi. Robin van Helsum, "Kız arkadaşımın hamile olduğunu öğrenince korktum. Çocuğa bakacak maddi gücüm yoktu. Ortalıktan bir süreliğine kaybolmayı seçtim. Bir hafta ormanda gizlenip hikayeyi uydurdum. Sonra Berlin'de belediyeye giderek, 'Annem, babam ve ben ormanda yaşıyorduk. Annem ölünce babamla 5 yıl daha ormanda kaldım. Ardından babam öldü. Onu gömdükten sonra pusulayı kullanarak yerleşim birimine ulaştım' dedim. Polisler de bana inandı' dedi.

Hapse girebilir

Orman çocuğunun gizemini çözmek için uluslararası polis teşkilatları 1.5 yıldır uğraşıyordu. Altı ay önce çocuğun üvey oğlu olduğunu iddia eden Ellen fotoğraflarla polise başvurdu. Polis yaptığı incelemede çocuğun kadının iddia ettiği kişi olduğunu belirledi. Yine de Robin'in gerçeği itiraf etmesi aylar aldı. Orman çocuğunun çok iyi derecede İngilizce bilmesinden yola çıkarak onun İngiliz olduğunu düşünen Alman polisi, Robin'e Almanca dersleri aldırdı, özel eğitimlerden geçirdi. Bugüne kadar 25 bin euro'dan fazla para harcanan çocuğun dolandırıcılıktan hapse girmesi bekleniyor. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.05.02 13:56 - Son Güncellenme: 2013.05.02 13:57 - HABER MERKEZİ
A