BUTGEM ÖĞRENCİLERİNİN DESEN BAŞARISI

BUTGEM ÖĞRENCİLERİNİN DESEN BAŞARISI

BUTGEM öğrencileri BUSİAD'ın geleneksel desen yarışmasında dereceleri kaptırmadı. Yarışma, dereceye giren eserlerin üretimde kullanılmasını amaçlıyor.

2011.03.18 11:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
BUTGEM ÖĞRENCİLERİNİN DESEN BAŞARISI

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi (BUTGEM) gerek uyguladığı eğitim modeli, gerekse nitelikli istihdama katkısı ile Türkiye'de 'rol model' olmaya devam ediyor.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren BUTGEM, eğitimde yarattığı farkı son olarak Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin geleneksel desen yarışmasında ortaya koydu. BUSİAD'ın 2010 Yılı Geleneksel 12. Desen Yarışması sonuçlarına göre, BUTGEM Boya Baskı Desen Tasarımı Bölümü öğrencisi Zeynep Kalkışım birinci, Jakarlı ve Armürlü Dokuma Kumaş Desinatörlüğü Bölümü öğrencisi Melin Uyanık da üçüncü oldu.

Türkiye'nin istihdam sorununu "mesleksizlik" olarak tanımlayan ve çözüm üretme misyonuyla hareket eden BUTGEM'in kursiyerlerinden Zeynep Kalkışım'ın "Geçiş", Melin Uyanık'ın da "Tuana" isimli eserleriyle derece aldıkları Yarışma'da eser sahipleri, BUSİAD tarafından düzenlenen törende ödüllendirilirken, söz konusu çalışmalara ilgi duyan sanayiciler tarafından üretime dönüşümü mümkün olabiliyor.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2011.03.18 11:03 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A