Bütçe görüşmeleri gergin başladı!
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 2014 Bütçe görüşmeleri kapsamında TBMM'de konuşuyor.
2013.12.10 17:40 - Son Güncellenme: 2013.12.10 17:41 - Siyaset - HABER MERKEZİ
İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:
Yolsuzlukları en başta bu parlamentonun engellemesine inanıyorsanız Sayıştay raporu neden gelmiyor? Hangi gerekçe ile gelmiyor bunu açıklamanız lazım. Benim yasama yetkimi iktidar organı kısıtlayamaz.
Ben sizin vicdanınıza sesleniyorum, kul hakkı yemeyeceğiz diyorlar peki nasıl yemeyeceksiniz.
O RAPORLAR MECLİS'E GELMEDİ
132 rapor hazırlandı biri de Meclis'e gelmedi. Biri de Sayın Cemil Çiçek'e ait kusura bakmasın. TBMM'den, vekillerden Sayıştay raporu hangi gerekçeyle saklanır.
Bana kimse kul hakkı yemiyoruz demesin kusura bakmasın. Bu hükümet yasama organını tanımıyor.
Bu bütçe meşru bir bütçe değildir. Bütçesi meşru olmayan bir hükümetin, parlamentoya hesap vermeyen bir hükümetin meşruiyeti de tartışılır.
Sayıştay'da TBMM'ye bilgi vermeyerek o da aynı suçu işledi.
Bu yürütme organı bu parlamentoya saygı duymuyor, değer vermiyor.
Sayın Başbakan, grup toplantısında bir konuşma yaptı. Oregon'da bir Kızılderili kabilesi var 200 bin dolarlık çek vermişler. Türkiye Cumhuriyeti'nin onlara su sağlaması bize mutlu eder. O Kızılderili kabilesinin, tatil köyü var, kumarhanesi var. Neden Sayıştay raporları buraya gelmiyor hiç düşündünüz mü?
Hükümet yasaları çiğnerse vatandaşa ne diyeceğiz.
Hükümet tarafından yardım yapılan ABD'deki Kızılderili kabilenin barajı var.
TİKA, Tunas'a TOMA, kelepçe göndermiş.
Hükümeti halkı aldatmak konusunda takdir ediyorum! Hükümet halkı aldatmak konusunda çok becerikli.
Açık çek veriyorum Sayın Başbakan arzu ederse bu parlamentoda ekonomiyi konuşabiliriz.
Narenciye üreticisi gelsin bu kürsüden konuşsun ben de mutlu olacağım. Çifçiye dünyanın en pahalı akaryakıtın satıyorsun.
CEMİL ÇİÇEK'TEN BAKAN'A UYARI
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kılıçdaroğlu'nun çiftçinin durumunu anlatmasından rahatsız olarak hükümet sıralarından Kılıçdaroğlu'na laf attı. TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Bakar Eker'i uyardı.
Kılıçdaroğlu, Mehdi Eker'e dönerek "Sen oradan laf atma sen bu ülkeye saman ithal eden bakansın saman. Kalkmışsın orada konuşuyorsun" dedi.
Törenle icra dairesi açan bir hükümetsiniz ne diyeyim ben size. Vatandaşın boğazını sıkmak için icra dairesi açıyorlar sonra da bakanlar gelip törenle açıyorlar. İcra dairelerinin sayısı ikiye katlandı.
DÜNYANIN EN ZENGİN SİYASETÇİSİ OLDUN
Ne diyordu 'yırtık ayakkabı ile siyasete girdik' diyordu (Erdoğan'a) , şimdi ne oldu dünyanın en zengin siyasetçilerinden biri.
Benim kazançlarımın tamamı kendi internet sitemde, tamamını kendi alın terim ile kazandım.
Bu parlamentoya kesin hesap komisyonu gerekiyor. Bizim düşüncemiz şu, kesin hesap komisyonu kurulmalı başkanlığı da muhalefet partisine verilmeli.
Başbakan, bütün annelerden özür dilemeli. 5 yaşındaki çocukları okula göndermek istemeyen anneler gitti rapor aldı. Siz o çocukları denek olarak kullandınız.
Başbakan gittiği illerde sıkıyönetim ilan ediyor.
Başbakan parlamentoya bile 150 koruma ile geliyor. Bence bakanları dışarı çıkartın korumalarla beraber oturun.
KENAN EVREN BİLE BUNU YAPMADI
Kenan Evren bile böyle yapmadı. İstihbarat ile devlet yönetilmez. Devleti yönetecek insanın kalbinde önce insan sevgisi olmalı.
O çocukların çadırlarını yaktınız. Ne oldu o çocuklar mizahla Erdoğan'ın fiyakasını çizdi.
O gençler idam sehpahalarından geçtiler yılmadılar, işkencelerden geçtiler yılmadılar senin TOMA'larından mı korkacaklar? Korkan kim? Burada oturan Başbakan.
O polis sizin yüzünüzden öldü.
Mala acıdığın kadar birazda cana acısan ne olur. 14 yaşındaki Berkin hala yoğun bakımda Beyefendinin derdi ne hala seramikler.