BUSMEK'ten Çanakkale Şehitleri sergisi

BUSMEK'ten Çanakkale Şehitleri sergisi

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (BUSMEK) öğretmenleri ve öğrencileri tarafından "Çanakkale şehitleri" için sergi açıldı.

2012.03.20 13:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BUSMEK'ten Çanakkale Şehitleri sergisi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 97'inci yıldönümü dolayasıyla BUSMEK tarafından açılan karma sergi büyük ilgi gördü. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Mahkeme Hamamı'ndaki serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Enver Karakoç da katıldı. Karadağ, "BUSMEK, gerçekleştirdiği çalışmalarla Bursa'nın yüz akı olmuştur. Bursalı hanımların BUSMEK'te öğrendikleri bilgilerle ev ekonomilerine katkı sağlaması çok sevindiricidir. Bugün Çanakkale şehitleri anısına sergi açıyoruz. Bu çok gurur verici bir olaydır. Hepimizin ailesinde bir gazi ya da şehit vardır. Lütfen çocuklarımıza tarihimizi anlatalım. Bu zaferler nasıl kazanılmış, Seyit Onbaşı o gücü, o kudreti nereden almış anlatalım" dedi.
Sergide BUSMEK kursiyer ve öğrencileri tarafından üretilmiş olan ebru, çini, resim, el sanatları, tezhip, hat, taş sanatı, kati, kâğıt rölyef eserleri bulunuyor. 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 13:31 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A