BUSKİ'den ihalede usulsüzlük açıklaması!
Büyükşehir Belediyesi BUSKİ Genel Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği bir hizmet alım ihalesinde, ihale alan konumundaki BİNTED'in yönetim kurulu üyesinin, aynı zamanda, BUSKİ'de de yönetim kurulu üyesi olduğu iddiası BUSKİ Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklama ile yalanlandı.
2017.11.07 16:21 - Son Güncellenme: 2017.11.07 16:27 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da foseptikler hala barajlara akıyor!
İLGİLİ VİDEO
Bursa'da büyük skandal!
BUSKİ tarafından yapılan yazılı açıklamada; böylesi bir durumun, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu'na göre mümkün olamayacağı, hizmet alımına konu olan ihalenin onaylanmasıyla ilgili onay makamındaki BUSKİ yöneticisinin, yetki devrini, o tarihte yönetim kurulu üyesi olmayan bir başka BUSKİ yöneticisine devrettiğine dikkat çekildi.
Devir yetkisinin, BUSKİ Yönetim Kurulu'nun 06/01/2016 tarihli toplantısında karara bağlandığına işaret edilen açıklamada, "İhalenin yapılmasından sonra ihale kararının onaylanması ve sözleşmenin imzalanması konularında, onay makamındaki BUSKİ yöneticisinin, imza yetkisinin, Kurumun yönetim makamındaki bir başka yöneticiye, su ve kanalizasyon idarelerinin kuruluş ve görevleri hakkındaki esasların yer aldığı, 2560 Sayılı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un 9. maddesine istinaden oybirliği ile alındığı hususunu önemle belirtiriz. Bu bağlamda, ihale onay yetkisi, imza makamındaki BUSKİ yöneticisinden bir başka BUSKİ yöneticisine, BUSKİ Yönetim Kurulu'nun kararı doğrultusunda devredilmiştir" denildi.
Yetki devrinin usule uygunluğunun Sayıştay tarafından da onaylandığına dikkat çekilen açıklamada, ihaleyi alan BİNTED'in, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olduğuna vurguda bulunuldu.
İhale onay yetki devriyle, söz konusu ihalenin onayında, usulsüzlüğe meydan verebilecek nitelikte herhangi hukuki bir durumun bulunmadığına dikkat çekilen açıklamada, son olarak, kamu hizmetinde bulunmanın getirdiği sorumluluk bilinci ve doğruların kamuoyuyla paylaşılması ilkesinden hareketle gerçeğin bütün açıklığıyla dile getirildiğine yer verildi.

NE OLMUŞTU?
Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BUSKİ'den, (Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi) ihale alan şirket yöneticilerinin, aynı zamanda BUSKİ'de de Yönetim Kurulu üyeleri oldukları ortaya çıktı. BUSKİ, skandalı doğruladı ve "Bundan sonra gereken hassasiyet gösterilecektir" açıklamasını yaptı.
YETKİ GENEL MÜDÜRE DEVREDİLDİ!
Sayıştay raporunda "Bazı BUSKİ ihalelerine katılan ve sözleşme imzalanan şirketlerin yönetim kurullarında yer alan kişiler, aynı zamanda BUSKİ Yönetim Kurulu üyesidir" tespitinde bulunan Sayıştay, "Söz konusu şirketlerin, 4734 sayılı Kanun'a göre ihale dışı bırakılması gerekirken, bu şirketler ihale dışı bırakılmadığı gibi yine bu şirketlerle sözleşme imzalanmıştır" denildi. Raporda BUSKİ Yönetim Kurulu'nca, 2016 yılında, KDV hariç 1 milyon liraya kadar olan ihale işlemlerini karara bağlama yetkisinin genel müdüre devredildiğine dikkat çekildi. Raporda "36 Ay Süre İle Muhtelif Binek Araç Çift Kabin Kamyonet, 4×4 Çift Kabin Kamyonet, Minibüs, Kamyon ve Kazıyı Yükleyici İş Makinesi ve Treyler Kiralanması Hizmet Alımı İşi ile BUSKİ Altyapı Projeleri Planlama, Uygulama, Bilgi İşlem, Bakım, İşletim İşlerine Teknik Destek Sağlanması Hizmet Alım İşinde; İhaleye katılan ve sözleşme imzalanan şirketlerin yönetim kurullarında yer alan kişiler, aynı zamanda BUSKİ Yönetim Kurulu üyesidirler" sözlerine yer verildi.
BURSALILARIN BÜYÜK TEPKİSİNİ ÇEKİYOR!
BUSKİ, Bursalıların büyük tepkisini çeken kurumların başında geliyor. Özellikle sosyal medyada her ay zamlanan fahiş su faturaları, çeşmelerden akan sağlıksız ve kalitesiz sular, foseptik sularının Bursa'nın içme suyu havzasına karışması, plansız kesintiler gibi konu başlıkları sıklıkla gündeme getiriliyor.
BUSKİ KDV'Yİ ÇİFTLEDİ! BURSALILAR DAHA PAHALISI YOK HABERİ İÇİN TIKLAYIN!
BUSKİ'DEN BURSALILARA 547 LİRA SÜRPRİZİ HABERİ İÇİN TIKLAYIN!
BURSA'DA BUSKİ'DEN ZAM ÜSTÜNE ZAM HABERİ İÇİN TIKLAYIN!
BUSKİ BİZİ KANDIRDI PARAMIZI GERİ İSTİYORUZ HABERİ İÇİN TIKLAYIN!
BURSA'DA BÜYÜK SKANDAL ÇEŞMEDEN SU İÇENLER DİKKAT HABERİ İÇİN TIKLAYIN!
LAĞIM SULARI BASTI BUSKİ GÜNLERDİR SEYREDİYOR HABERİ İÇİN TIKLAYIN!
