BURULAŞ, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında

BURULAŞ, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Şirketi BURULAŞ, Fortune "Türkiye'nin En Büyük Şirketleri 500" sıralamasına girdi. Türkiye genelinde en büyük şirketler arasında 368'inci sırada yer alan BURULAŞ, Bursa firmaları arasında ise 20'inci oldu.

2011.07.16 12:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Ekonomi
A
BURULAŞ, Türkiye'nin en büyük 500 şirketi arasında

 Bursa'dan Sütaş, Korteks, Zorlu Enerji gibi birçok özel şirketi geride bırakan BURULAŞ, 31 firması arasında tek kamu şirketi oldu. BURULAŞ, verimlilikte de Aktif Devir Hızı sıralamasında 33'üncü sıradan 11'inci sıraya yükseldi. BURULAŞ, sektörel bazda ise Seyahat ve Taşımacılık Hizmetleri sektöründe de 14'üncü sırada yerini aldı.
    İllere göre sıralamada Bursa'nın İstanbul ve Ankara'nın ardından üçüncü il olmasında katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, "Bu yıl beşinci kez Fortune "Türkiye'nin En Büyük Şirketleri 500" listesinde yer alıyor olmaktan dolayı mutluyuz. Dünya ölçeğinde bir kamu şirketinin böylesi başarılara imza atıyor olması konusunda örnek olduk. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden şirketler bilgi almak için geliyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin açtığı yolda, başarılarımıza başarı katarak ilerliyoruz. Başarılarımızın en güzel karşılığı vatandaş memnuniyetidir." dedi.
    Rakamlarda da görüldüğü gibi kriz döneminin vatandaşa yük vermeden en az hasarla atlatıldığını dile getiren Fidansoy şöyle devam etti: "Vatandaştan gelen yine vatandaşa yatırım olarak gidiyor. Kazancımızın tamamı Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım projelerinde yatırıma dönüşüyor. Hali hazırda devam eden Emek Hattı ve Üniversite hattı yakın bir zamanda hizmete açılacak. Büyükşehir Belediyesi Kestel Etabı ihalesini yaptı. En kısa zamanda temeli atılacak. Alımı gerçekleştirilen 30 adet vagonun teslimi başladı. Tamamı teslim edilip, sisteme entegre edilmesi ile birlikte daha verimli daha interaktif bir ulaşım tablosu çizeceğiz. Mevcut vagonların klimalandırma çalışmaları başladı ve tüm hızıyla devam ediyor. Cumhuriyet Caddesi Tramvay projesi hayata geçti. Bilindiği gibi Cumhuriyet Caddesi Tramvay hattı Davutkadı'ya uzatılıyor. Yeni 70 adet otobüs alındı. Otobüslerin tamamı klimalı, konforlu ve çevreci modeller. Hatta Santral Garaj'ın alt bölgesinde bir hatta sarı otobüs işletime başladıktan sonra, yolcu sayısında yüzde 30 artış yaşandı. Vatandaş konforlu olduğu için otobüsü tercih etti. Bu projelerin tamamı Bursa halkının daha rahat bir ulaşıma kavuşması adına."

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2011.07.16 12:12 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Zeynep Çelik
A