BURULAŞ'taki saldırıya meclisten ortak tepki

BURULAŞ'taki saldırıya meclisten ortak tepki

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı ikinci oturumuna, BURULAŞ'ta yaşanan saldırı damgasını vurdu. Halkın menfaatine olan uygulamaları hayata geçirdiklerini ancak bunu kabullenmeyen bazı grupların bu saldırıyı gerçekleştirdiğini belirten Başkan Altepe, gerekli hukuki sürecin başlatıldığını söyledi. CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli de saldırıyı kınadıklarını belirterek, bu konuda alınacak önlem ve yaptırımlarla ilgili olarak Başkan Altepe'ye sınırsız ve sonsuz destek verdiklerini açıkladı.

2012.03.20 19:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
BURULAŞ'taki saldırıya meclisten ortak tepki

Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumu Heykel'deki tarihi binada yapıldı. CHP Grup Sözcüsü Osman Ayradilli'nin gündeme getirdiği BURULAŞ'ta yaşanan saldırı ile ilgili açıklama yapan Başkan Altepe, bu konuda hukuki sürecin başlatıldığını söyledi.

Halkın menfaatinden vazgeçme lüksümüz yok
Yaşanan olayın nedenleri hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, toplu ulaşımın sisteme girmesi için çalıştıklarını ve vatandaşların daha ulaşım hizmetlerinden daha ucuza yararlanmasının önünü açmaya çalıştıklarını kaydetti. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine tramvay ve besleme otobüs hatları ile Bursaray istasyonlarına ulaşımı kolaylaştırmak istediklerini dile getiren Başkan Altepe, "Bu tür aktarmalar vatandaşa ekonomik olarak önemli katkı sağlıyor. Yarım saat içinde yapılan aktarmalar da 175 kuruş olan fiyatlar 75 veya 60 kuruşa düşüyor. Trilyonluk yatırımlar kar gözetmeksizin yapılırken, özel sektör payının sürekli artmasını istiyor. Burada yatırım var. Bu sistem entegre olacak, besleme hatları kurulacak. Halkımız kartlarıyla evinden, okuluna, işine gidecek. Ancak kartla binilen araçlar yok. Halkın talepleri üzerine Altınşehir'e Pazar günü besleme hattı için araç koyduk. Bu aracın neden konulduğuna dair tartışmalar çıktı. Bölge halkı istasyona rahat ulaşamıyor. Halkı indirimli taşımak hesaplarına gelmiyor. Biz halkın menfaatine hizmet ediyoruz. Araçlarımız, klimalı olsun, modern olsun istiyoruz. Cumhuriyet Başsavcılığı hareket geçti. Olaylar sırasında çekilen görüntü kayıtları var. Takibat başladı. Devlet dairesine girip kapıları kırmak büyük suç. Biz Bursa halkının menfaatleri için kararlar alıp, uyguluyoruz. Bunları uygulamama lüksümüz yok. Bu konuda geri adım atmamız söz konusu değil" diye konuştu.

Muhalefetten tam destek
Gerekçesi her ne olursa olsun yapılan saldırıyı kınadıklarını dile getiren CHP Grup sözcüsü Osman Ayradilli de saygısızca yapılan bu saldırıyla ilgili alınması gerekli önlem veya yaptırımlarla ilgili Başkan Altepe'ye sonsuz ve sınırsız destek verdiklerini söyledi. Burulaş'ta görevli personelin güvenliğinin sağlanmayla ilgili varsa eksikliklerin giderilmesi gerektiğini dile getiren Ayradilli, taşımacılıkla alakası olmayan kişilerin böyle çirkin durumlar yaşatmasının önüne geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Başkan Altepe de bu konuda verdikleri destek nedeniyle CHP'li üyelere teşekkür etti ve gerekli önlemlerin hemen alındığını kaydetti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.20 19:53 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A