BURULAŞ Genel Müdürü Beşli: Önceliğimiz ulaşımı iyileştirmek

BURULAŞ Genel Müdürü Beşli: Önceliğimiz ulaşımı iyileştirmek

BURULAŞ Genel Müdürü olarak görevine başlayan Fahrettin Beşli, Bursada Bugün'e açıklamalarda bulundu. Beşli, "Önceliğimiz ulaşımı iyileştirmek" dedi.

2024.05.25 10:57 - Son Güncellenme: 2024.05.25 13:43 - Bursa Bölge - MERVE DENİZ EKİCİ
A
BURULAŞ Genel Müdürü Beşli: Önceliğimiz ulaşımı iyileştirmek

MERVE DENİZ EKİCİ / BURSADA BUGÜN

Bursa'ya geldiği için mutlu olduğunu belirten BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli Bursada Bugün'e özel açıklamalarda bulundu. Beşli, "Bursa'yı ve Bursa insanını biliyorum. Görevimle ilgili ihtiyaç duyulacak bilgi birikimim var" ifadelerini kullandı.

"GÖREVİMLE İLGİLİ İHTİYAÇ DUYULACAK BİLGİ BİRİKİMİM VAR"

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, Bursa'ya gelişi hakkında, "Bursa kendi şehrim. Ailem, sevdiklerim, sosyal çevrem burada. Ben bu topraktaki saksıda yetişen bir çiçeğim. Geçici görevle İstanbul'a gitmiştim, geri döndüm, mutluyum. Görevimle ilgili ihtiyaç duyulacak bilgi birikimim var. Bursa'daki bütün bölgeleri biliyorum. Terminal işletme müdürlüğü yaptığım dönemde, terminal otobüslerini işlettiğimiz için bütün ana ve tali otobüs güzergah ve duraklarını biliyorum. Otobüs işletmeciliği tecrübem var. BURULAŞ'a bağlı olan terminalle ilgili tecrübem var. Bursa insanını biliyorum. Beni burada verimli kılacak sermayemi oluşturuyordu. Böyle bir gelişmeye hevesliyim" şeklinde konuştu.

"ARABADAN, YAKITTAN DAHA ÖNEMLİ OLAN ŞEY EKİBİMİN MUTLU OLMASI"

Göreve geldiği andan itibaren en önemsediği durumun BURULAŞ'ta görev alan çalışanların mutlu ve motivasyon dolu olması olduğunu belirten Beşli, "Çalışanların motivasyonları benim için çok önemli. Göreve geldiğimden beri 3100 çalışma arkadaşımın her birinin o ataletini, endişesini ve motivasyonsuzluğunu atmak için uğraştım. Benim için en büyük kaynak budur. BUSKİ için su ne ise benim için arabadan, yakıttan daha önemli olan şey bu insanların mutlu olmasıdır. Çünkü Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin insana temas eden bütün noktalarında BURULAŞ var. Diğer hiçbir birimde bu kadar Bursalı ile temas eden bir vazife, bir görev, bir lokasyon yok. Biz, neredeyse bütün Bursalıların gördüğü logoyuz. O sebeple birinci kaynak ekibim. Hatta sloganımız da 'Önce BURULAŞ'ın Yüzü Gülecek, Sonra Bütün Bursa'nın Yüzü Gülecek." Sabah işe giderken gülümseyen ve gülen araç şoförü, gişe personeli, BUDO çalışanı olmalı. İlk gündemim arkadaşlardaki uyanışı, tekrar ışık saçıp çiçek açmalarını sağlamak. Bu konuda mesafe kat ettiğimizi görüyorum" açıklamalarında bulundu.

"ÖNCELİĞİMİZ ULAŞIMI İYİLEŞTİRMEK"

BURULAŞ Genel Müdür Fahrettin Beşli, ilk çalışmalarından birinin trafiği rahatlatmak olduğunu vurgulayarak, "İklim şartlarının zorlaşacağını öngörüyoruz. Ekonomik olarak, devletin bazı tedbirler alması gerekiyor. Bunlar da bazı kısıtlamalar yaratacak. Başka yöntem tercihleri hayata geçireceğiz. Önceliğimiz ulaşımı iyileştirmek. Ulaşımı iyileştirebilmem için trafik konusunun olumsuz kısmının da bir paydaşı olarak en üst seviyeye Bursa'daki trafik konusunu koyduk. Bu bizim işimiz mi? Hayır, yetkililer, görevliler var. Ama biz bu sorunun bir parçasıyız, sorunun bir parçası olma büyüklüğünden çok çözümün parçası olmaya odaklandık. Toplu taşımayı özendirip, aksaklıkları gidermeliyim. İnsanların tek başına otomobille Heykel'e çıkmak için trafiği aksatmasının ve mağdur olmalarının önünü kesmek istiyorum" dedi.

"İLK OLARAK EMNİYETLİ PARK ALANLARI ÜZERİNDE ÇALIŞACAĞIZ"

İlk olarak park problemini ortadan kaldırmakla işe başlayacağını belirten Beşli, "Aslında bütün fikirlerimi ilk yapmak istiyorum fakat elimdeki imkanlara baktığımda hızlıca yeni otopark alanları yapmak istiyorum. Daha teknik, küçük alanda daha fazla araç alan sistemlerini hayata geçirmek istiyorum. Yeni park alanları, yeni teknolojilerle birlikte. Şu an 3 firmanın sunumlarını dinledik, 2 tane de uluslararası firmanın sunumunu dinleyeceğiz. En özendiğim 2 yeni otoparkı hizmete sokmak. Trafiği rahatlatsın, insanlar arabalarını sokak aralarına park etmesin diye tereddütsüz o korunaklı, emniyetli alanlara park etsinler diye. Konum olarak çok yer düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"TRAFİKTE PİK SAATLER İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK"

Sabah ve akşam belirli saatlerde oluşan trafiğin sorun olduğunu belirten Beşli, "Sabah pik saatler var biliyorsunuz. Sabah 07:00- 08:30 arası sokağa dökülüp sonra işe ya da evlere dağılıyorlar. Akşam da sabah gibi trafiğin yoğun olduğu bu pik saatler var. Bu 1 buçuk saatlik zaman dilimini 3-4 saate yayarak trafikte rahatlama yapmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili de çalışmalar başlattık" açıklamalarında bulundu.

"KARŞILAŞTIĞIMIZ KOŞULLAR ZAM YAPMAK ZORUNDA BIRAKIYOR"

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, "İşin profesyonel kısmının görevlisi olarak koşulları değerlendirdiğimde doktor edasıyla konuşacak olursam, iğne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Bu işin tabiatında seçim öncesi sevimsiz icraatlar hayata geçirilmez. Sevimsiz icraatlar seçim sonrası birinci vazifedir. Bugün yapılacak olan zamlar dünden kalan zaruretlerin gereğidir. Bu her zaman böyledir. Bugün karşılaştığımız koşullar bizi zam yapmak zorunda bırakıyor. Bu konuda talepkar ve ısrarcıyım. Başkan'ımızın kamuoyuna verdiği sözler, aradaki dengeleri koruma zorunluluğunu ve tasarrufu kendisine bırakıyorum. Fakat zamma ihtiyaç var. Fiyat artışları küçük çember içerisinde dönerken; akaryakıt, personel, yedek parça maliyetleri büyük bir çark içerisinde büyüyor, dönüyor. Aradaki makas çok açık" ifadeleriyle beklenen zamların sebebini açıkladı.

"KENT İÇİNDEKİ ULAŞIMIN GEÇ SAATLERE KADAR SÜRMESİ ÇALIŞMALARINDA YOL KAT ETTİK"

Bursalı vatandaşların sıkça dile getirdiği metro sefer saatlerini BURULAŞ Genel Müdürü Beşli, gündeme aldıklarını açıkladı. Beşli, "Başkan'ın bize gece seferleri konusunda verdiği bir talimat var. Kamuoyuna verdiği sözler nedeniyle bunun üzerinde çalışıyoruz. Ancak teknik şartlar bizi kısıtlıyor. Başkan'ın belirli bir saate kadar kent içindeki ulaşımın sürmesi talimatı için ne yapabileceğimiz konusunda mesafe kat ettik" dedi.

"BURBAK KONUSU TEKRAR ELE ALACAĞIZ"

BURBAK noktalarının ücretsiz olmasının olumlu tepkiler almasının yanı sıra olumsuz tepkiler de aldığını belirten Beşli, "BURBAK noktalarında bu konuda beklentiler vardı. Başkan'ın verdiği bir söz vardı. Memnun olan ve bunu isteyen büyük bir kesim vardı. Bu göreve gelmeden önce ben de aynı duygudaydım. Fakat, işin parasal kısmı ve idari otorite kısmı değil, şartlar gereği aslında bu bir düzen ve nizamın bir parçasıymış. İtiraz edenler de dahil olmak üzere onların hakkını da koruyan bir sistemmiş. Yüksek sesle gelen itirazlar üzerine Başkan'ımız yine bir talimat verdi. Gelen iyi ve kötü değerlendirmeleri topluyoruz. İlerleyen günlerde kendisine arz edeceğiz. Başkan'ımıza verileri aktaracağız ve o süreçle ilgili bir karar verilecek. Bizim önceliğimiz mühendis, matematik hesapları, gereklilikler ve zorunluluklardır. Ama Başkan'ın önceliği Bursa halkının memnuniyeti, ona odaklanıp dengeyi bulacaktır. Bu konuyu iyileştirerek ne yapacağımızı Başkan'a sunacağız" açıklamalarıyla BURBAK park alanlarının tekrar değerlendirmeye alınacağını vurguladı.

"KADINLAR 23:00'DAN SONRA GÜZERGAH ÜZERİNDE İSTEDİKLERİ YERDE İNEBİLİYOR"

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, "Otobüs güzergahı üzerinde saat 23:00'dan sonra kadınlar, inecekleri yere yakın bir yerde inmek istedikleri zaman durak olmasa bile inebiliyor. Bu talimat bize verildiğinde arkadaşlarıma söyledim. Söylediğimde 'Zaten böyle yapıyoruz' dediler. Talimata bağlı kalmaksızın ihtiyaç halinde bunu yaptıklarını belirttiler. Bu konu tekerlekli toplu taşıma araçlarında uygulanıyor" dedi.

"BUDO İÇİN GELEN TALEPLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ"

Deniz ulaşımı ile ilgili de çalışmaları olduğunu söyleyen BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, "BUDO için gelen bazı talepler var, değerlendiriyoruz. İlgili ilçe belediye başkanlarıyla da görüşüyoruz. İmkanlarımız el verdiği ölçüde gerçekleştirmeye çalışacağız. Karşımıza çıkan talepler bugünün şartları açısından uygulanabilir talepler değil. Hem maliyetler hem de araç kapasiteleri şu an için uygun değil. Hizmette kaliteyi artırmak, koordineli olmak ve yolcuyu memnun etmek açısından İDO'nun genel müdürüyle de görüşmüştük, değerlendirmeler yaptık. Bu konular hakkında çalışmalarımız olacak" şeklinde açıkladı.

"OTOBÜS TERMİNALİNİ DAHA ESTETİK VE DÜZENLİ HALE GETİRECEĞİZ"

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali için de planlarının olduğunu söyleyen Beşli, "Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki tel örgülerin emniyet ve güvenlik açısından kaldırılması söz konusu olamaz. Terminali daha estetik, daha düzenli ve konforlu hale getirmek için çalışmalarımız olacak" dedi.

"BURSARAY'IN 22. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLAYACAĞIZ"

Beşli, "Tam 22 yıl önce 15 Haziran 2002'de dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser, metronun hareket düdüğünü çalmıştı. Bursa metrosunun 15 Haziran'da 22. yıldönümü. Yıldönümünü biraz renkli ve canlı bir şekilde kutlayacağız. Sayın Başkan'ımızı ve o dönemin BURULAŞ Genel Başkanı Fikret Yılmaz'ı anacağız. Bursa kamuoyuna BursaRay'ın 22. yaş gününü kutlayıp ne kadar uzun zamandır hizmet verdiğini hatırlatacağız" açıklamalarında bulundu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.05.25 10:57 - Son Güncellenme: 2024.05.25 13:43 - MERVE DENİZ EKİCİ
A