BURSİAD: Tarih Bursaspor'a sırt çevirenleri unutmayacaktır!

BURSİAD: Tarih Bursaspor'a sırt çevirenleri unutmayacaktır!

BURSİAD Başkanı Enes Can Demir,  "Söz verdiğimiz gibi bu sezonki tüm deplasman masraflarını üstleneceğiz. 100 de kombie alacağız. Kent paydaşlarını kulübe destek olmaya davet ediyoruz. Şunu herkes bilmeli ki, tarih Bursaspor'a sırt çevirenleri unutmayacaktır" dedi.

2021.07.09 17:23 - Son Güncellenme: 2021.07.09 17:27 - Spor - HABER MERKEZİ
A
BURSİAD: Tarih Bursaspor'a sırt çevirenleri unutmayacaktır!

Bursasporlu Sanayici ve İş Adamları Derneği (BURSİAD) Başkanı Enes Can Demir, düzenlediği basın toplantısında kulübe yapacakları destekleri açıklarken, yüksek borç nedeniyle şehre destek çağrısında bulundu.

TÜM DEPLASMANLARA SPONSOR OLACAĞIZ

BURSİAD Başkanı Demir, "Yönetimin samimiyetle çalıştığını görüyoruz. Transfer tahtası açıldığında, söz verdiğimiz gibi bu sezonki tüm deplasman masraflarını üstleneceğiz" dedi.

1963 TRİBÜNÜNDEN 100 KOMBİNE... 

Başkan Demir, toplu kombine bilet alımı da yapacaklarını belirterek, "Dernek olarak locamız olmasına rağmen, 1963 tribününden 100 kombine bilet alacağız. Ayrıca, transfer tahtası açılınca futbolcu transferine sponsorluğu yapmayı da düşünüyoruz.
Bursa kenti için 110 milyon lira büyük para değil. Bu tahta borcunu, şehir olarak ortadan kaldıralım. Sadece bu yönetimin üzerine bırakmayalım. 110 milyona Bursaspor tertemiz bir sayfa açabiliriz. Gelin hepimiz bu taşın altına elimizi koyalım.
Şunu da herkes bilmeli ki;
Tarih Bursaspor'a sırt çevirenleri unutmayacaktır!" ifadesini kullandı.

ŞANKAYA: TEHLİKENİN FARKINDA MIYIZ?

BURSİAD Genel Sekreteri Emre Şankaya ise, şu açıklamayı yaptı:

"Bugün BURSİAD olarak burada açıklama yapmamızın temel amacı Bursasporumuzun mevcut borç yükünün camiamız tarafından yeterince anlaşılmadığı, belirli kesimler tarafından yeterli ciddiyetle karşılanmadığı ve kamuoyunda yanlış algıların oluştuğunu fark etmiş olmamızdan kaynaklanmaktadır.

Geçmiş dönemde de açıkça vurguladığımız üzere Bursasporumuzun mevcut borç yükünü sürdürülebilir bir hale getirmek için ciddi anlamda kaynak yaratılması gerekmektedir. Aksi senaryoda, bu sene bir üst lige çıkılamaması ve önümüzdeki yıl ortaya çıkacak ek faiz giderleriyle birlikte oluşacak borç yükünün altından kalkmanın mümkün olmayacağı kanaatindeyiz.

Bu basın toplantısını yapmaktaki en büyük amacımız camiamızın mevcut durumun ve tehlikenin farkında olmasını sağlamak, Bursasporumuz için seferberlik ilan edilmesine ön ayak olabilmektir. Bu süreçte kişi, kurum, kuruluş ayırt etmeksizin her kesimin mevcut durumun farkında olarak elinden gelen her türlü desteği vermesi adına sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

KURTULUŞ MÜCADELESİNE KATKI ÇAĞRISI

Camiamıza bir kez daha mevcut tartışmaları bir kenara bırakarak Bursasporumuzun kurtuluş mücadelesine katkı sunma ve bu doğrultuda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme çağrımızı yinelemek istiyoruz. Başkanımızın genel kurul konuşmasında açıkça beyan ettiği üzere Bursasporumuza geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu sene deimkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak maddi-manevi her türlü katkıyı sunmaya ve bu süreçte her türlü mücadeleyi vermeye hazır olduğumuzu kamuoyuna tekrardan beyan etmek isteriz.

Bursasporumuz geçmiş dönemlerde yapılan idari, mali, hukuki ve sportif başarısızlıkların sonucunda çok ciddi bir borç yüküyle karşı karşıya kalmıştır. Mevcut borcun oluşması ve katlanarak büyümesinin ana sebeplerinden biri dolar ve eurokurundaki beklenmeyen artışlar olmasına karşın görünmeyen en önemli sebeplerden biri ise mevcut borçlara eklenen faiz yüküdür. Geçmiş yönetimler ekonomik koşullar göz önüne alındığında transfer tahtasının açılması için özellikle sporcu, menajer ve diğer spor kulüplerine olan borçları faiz yüküne katlanarak öteleme yoluna gitmiştir. Ancak mevcut borçları taksitlendirmek ve ek faiz yüküne katlanmak sportif başarının gelmesi yani kulübümüzün Süper Ligi'ne çıkabilmesi senaryosunda anlam kazanacak ve ödeme imkanı doğabilecektir.

Açıkça belirtmek isteriz ki; transfer tahtasının açılması, tahtaya konu borçların ödenmiş olduğu ve Bursasporumuzun söz konusu borçlardan kurtulması anlamına gelmemekte, faiz yüküne katlanarak borcun ötelenmesi anlamına gelmektedir.
Açıklananlar doğrultusunda kulübümüzün içinde bulunduğu mali sıkıntılara detaylı olarak dikkat çekmek istiyoruz."

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2021.07.09 17:23 - Son Güncellenme: 2021.07.09 17:27 - HABER MERKEZİ
A