Bursaspor kan kaybediyor

Bursaspor kan kaybediyor

Yeşil Beyazlılar, Spor Toto Süper Lig'in 28'nci haftasında istim üstündeki Trabzonspor'u konuk ederken, şeytanın bacağını yine kıramadı.

2019.04.12 20:09 - Son Güncellenme: 2019.04.12 22:50 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Bursaspor kan kaybediyor


Spor Toto Süper Lig'in 28'nci haftasında perde Bursaspor ile Trabzonspor karşılamasıyla açıldı.

Galibiyete hasret kalan ve geçtiğimiz hafta Teknik Direktör Samet Aybaba ile yollarını ayıran Yeşil Beyazlılar, ligin deneyimli çalıştırıcılarından Mesut Bakkal ile anlaşmaya vardı. Takımıyla ilk maçına Trabzonspor önünde çıkacak Bakkal, iç sahada mesaiye başladı.

Yeşil Beyazlılar eline geçirdiği fırsatları değerlendiremedi. Trabzonspor'un genç yıldızı Abdulkadir Ömür sahneye çıktı ve Karadeniz ekibini öne geçirdi. Timsah'ın beraberlik çabaları da sonuç vermedi ve Yeşil Beyazlılar müsabakadan 1-0'lık mağlubiyetle ayrıldı. Timsah 28 puanda 15'nci sırada kaldı.

İŞTE KADROLAR

BURSASPOR: Okan, Latovlevici, Chedjou, Ertuğrul, Barış, Badji, Aytaç, Saivet, Tunay, Yusuf, Sakho.
Trabzonspor: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Majid, Ibanez, Sosa, Abdülkadir Parmak, Olcay, Yusuf, Anthony Nwakaeme, Ekuban.

CANLI ANLATIM

Bursaspor 0- Trabzonspor 1 (ikinci yarı)

Maça Trabzonspor başladı.

Dakika 3: Yusuf Erdoğan'ın düşürülmesi sonrası Bursaspor serbest vuruş kazandı. Aytaç Kara'nın ortasında Sakho'nun vuruşu auta gitti.

Dakika 4: Bursaspor'un geliştirdiği akında Yusuf Erdoğan sağ kanada pasını aktardı. Tunay bekletmeden Sakho'ya verdi. Golcü oyuncu rakibinden sıyrılmak isterken faul yaptı.

Dakika 8: Bursaspor karşılaşmanın ilk bölümlerinde rakibine oranla daha etkili bir performans ortaya koyuyor.



Dakika 10: Bursaspor'da Saivet'in ceza sahasına yükselttiği topu Ertuğrul arkadaşı yerine auta gönderdi.

Dakika 15: Bursaspor'da Badji pasıyla sağ kanattan Barış Yardımcı'yı kaçırmak istedi. Nweakue'yle mücadele eden Barış'a çarpan top auta gitti.

Dakika 16: Bursaspor'da sol kanattan Yusuf Erdoğan'ın ortasında hüseyin'in ters vuruşu Yeşil Beyazlılara korner kazandırdı. Aytaç Kara'nın kornerinde Sakho kafayı vurdu, Uğurcan boşa çıkmasına rağmen top auta gitti.


Dakika 22: Bursaspor Yusuf Erdoğan ile sol kanattan etkili geldi, Yusuf'un pasında Latovlevici ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem oyunu korner atışı ile devam ettirdi.

Dakika 26: Bursaspor ilk dakikalardaki ritmine kaybetse de Trabzonspor karşısında pozisyonlar bulmaya devam ediyor. Yusuf Erdoğan sol kanattan harika hızlandı. Sakho ile verkaçın ardından ceza sahasına giren Yusuf bir kez daha Sakho'ya topu bıraktı. Golcü oyuncu topu kaleci Uğurcan'a nişanladı. Dönen topta Tunay'ın vuruşu defans tarafından kornere çelindi.



Dakika 32: Bursaspor, Trabzonspor önünde etkin bir oyun sergiliyor. Yusuf Erdoğan'ın sol kanattan ortası Sakho'yu aştı, Tunay'dan önce defans topu kornere attı.

Dakika 37: Bursaspor bir kez daha gole yaklaştı. Sol kanattan gelen Badji'nin pasıyla buluşan Aytaç Kara, kaleyi tam cepheden gören pozisyonda vuruşunu yaptı. Top yandan auta gitti.

Dakika 38: Yusuf Erdoğan'a sert harekette bulunan Trabzonsporlu Sosa ile hakeme itiraz eden Bursasporlu Aytaç Kara, Bülent Yıldırım'dan sarı kart gördü. Yıldırım, Sosa'ya ilk olarak yanlışlıkla kırmızı kart gösterince tribünler de heyecanlandı ancak Bülent Yıldırım eliyle yanlış olduğunu işaret etti.



Dakika 45: Hakem ilk yarının sonuna 2 dakika ekledi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıya Bursaspor başlıyor.

Bursaspor'da ilk oyuncu değişikliği... Tunay'ın yerine Allano Lima oyuna giriyor.

Trabzonspor'da da Olcay'ın yerine Abdülkadir Ömür oyuna dahil oldu.





Dakika 50: Bursaspor mutlak bir gole daha çok yaklaştı. Trabzonspor savunmasında Hüseyin'in hatalı geri pasına hareketlenen Lima, topu kaleci Uğurcan'ın üzerinden aşırmak istedi ancak kaleci geçit vermedi. Timsah bir fırsattan daha oldu.





Dakika 61: Bursaspor, ikinci yarıda ilk devredeki kadar rakibine üstünlük kuramazken, Trabzonspor rakip yarı sahada daha çok görünen taraf oldu.

Dakika 65: Aytaç Kara'nın pasıyla ceza sahasına giren Sakho, kaleci Uğurcan'a vücut çalımı attı ancak top sahayı sınırlayan çizginin dışına auta çıktı.

Dakika 69: Bursaspor'un top kaybının ardından hızlı çıkan Trabzonspor'da Nwakaeme'nin pasının gelişine şık bir vuruş yapan Abdülkadir Ömür, rakip takımı öne geçirdi. (0-1)

Dakika 78: Bursaspor'da ikinci oyuncu değişikliği... Aytaç Kara yerini Umut Nayir'e bıraktı...

Dakika 80: Yaklaşık 3 dakika önce Abdulkadir Ömür'ün yerde kaldığı pozisyonu VAR'da bir kez daha izleyen Bülent Yıldırım beyaz noktayı gösterdi ve Chedjou'yu da yaptığı hareketten dolayı sarı kartla cezalandırdı. Topun başına geçen Sosa'nın penaltısını kaleci Okan Kocuk başarıyla çeldi.

Dakika 83: Allano Lima'ya yaptığı sert hareketten sonra Trabzonsporlu Luis Ibanez sarı kart gördü.

Dakika 88: Bursaspor'da kazanılan serbest vuruş, kornere dönüştü. Latovlevici'nin ortasınu savunma uzaklaştırdı.

Dakika 89: Saivet'in ortasında Umut Nayir'in indirdiği top Sakho'nun önünden geçti ve kalecide kaldı.

Dakika 89: Trabzonspor'da ikinci oyuncu değişikliği: Yusuf Yazıcı yerini Zargo Toure'ye bıraktı.

Karşılaşmanın sonuna 10 dakika eklendi.

Dakika 90+1: Bursaspor'un akınında ceza sahası dışında topla buluşan Stephane Badji'nin şutu üstten auta gitti.

Dakika 90+ 3: Rakip kalede beraberliği kovalayan Bursaspor'da Sakho'nun düşürülmesinin ardından hakem serbest vuruş kararı verirken, Hosseini de sarı kart gördü.

Dakika 90+5: Trabzonsporlu Abdulkadir Ömür'ü düşüren Ertuğrul Ersoy sarı kartla cezalandırıldı.

Dakika 90+6: Bursaspor'da ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf Erdoğan meşin yuvarlağı çeviremedi.

Dakika 90+10: Trabzonspor'da son oyuncu değişikliği: Ekuban yerini Rodallega'ya bıraktı.

Mücadele Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.























































 

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2019.04.12 20:09 - Son Güncellenme: 2019.04.12 22:50 - HABER MERKEZİ
A