Bursaspor'da Teknik Direktör Sağlam'dan sitem

Bursaspor'da Teknik Direktör Sağlam'dan sitem

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligin 10'uncu haftasında oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı.

2011.11.03 13:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Bursaspor'da Teknik Direktör Sağlam'dan sitem

Mesut DEMİR/BURSADABUGUN.COM

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ligin 10'uncu haftasında oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları yanıtladı. Eleştirelere cevap veren Sağlam, erken eleştiri yapıldığını bu eleştirilerin kasıtlı olabileceğini belirtti ve ekledi:

"Bursasporlu olan bir insana al kalemi kağıdı eline, böyle bir rüya görüp bu rüyayı da yazacaksın deseler bu tabloyu yazamazdı."

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile deplasmanda oynayacakları zorlu mücadeleyi değerlendiren Sağlam, "Bu hafta bayramın birinci günü İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynayacağız. Bu sezonun ilk 9 haftalık dönemi itibariyle flaş takımlarından. İyi futbol oynayan, iyi mücadele eden ve bu mücadelenin karşılığında ligin üst sıralarında bulunan takım olarak ülke gündeminde olan bir ekip. Zor bir karşılaşma olacak, iyi hazırlanıyoruz. Bayramın birinci gününde camiamıza bir başka bayramı da maçı kazanarak yaşatmanın hesaplarını yapıyoruz. İyi bir sonuç alarak taraftarımızı mutlu etmeye çalışacağız" dedi.

"BANGURA DAHA İYİ DURUMDA"

Takımda sakat ve cezalı futbolcunun bulunmadığını belirten Sağlam, "Takımımızda sakat ve cezalı futbolcumuz yok. Bangura'nın sakatlığı vardı, şu an daha iyi durumda. Daha üst düzey performans almaya başladık. Emre'nin sakatlığı iyi durumda, takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başladı. İlk 9 haftalık bölümde herhangi bir futbolcumuzun takımdan uzun süre ayrı kalmasına neden olacak sakatlık yaşamadık. Soyunma ve sağlık odasında herhangi bir futbolcumuzu bırakmadan antrenmanlara çıkmak ayrı bir başarı ve mutluluk kaynağı olarak önümüzde duruyor" şeklinde konuştu.

"ONLARA GÜVENİYORUM"

İlk 9 haftalık dönemde kaybedilen puanların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının daha önemli hale geldiğini ifade eden Sağlam, "İyi değerlendirmemiz gerekiyor. Oyuncularımızla beraber pazar günü bu şansı iyi değerlendirmeyi hedefliyoruz. Oyuncularımıza sonuna kadar güvendiğimizi dile getiriyorum. Bizim onlara olan bu güvenimizi boşa çıkarmayacak mücadeleyi sahaya yansıtacaklarına yürekten inanıyorum. Hepsi çok karakterli ve profesyonel oyuncular. Onlar sorumluluk alacaklardır ve bu gidişi olumluya çevirip, güzel bir serinin başlangıcını gerçekleştireceklerdir" diye konuştu.

"İYİ NİYETLİ YAKLAŞIMLAR DEĞİL"

9 haftada çok şanssız karşılaşmalar da oynadıklarını ifade eden başarılı teknik adam, "Bazı eleştiriler alıyoruz. Bu eleştirilerin bazısı iyi niyetli, bazısı da kötü niyetli, amacı belli olan ve bizim itibar etmediğimiz eleştiriler. Ligin sadece 9 haftalık bölümü geçmişken, bir takımı yerle bir olmuş, tamamen gelecek adına hiç umut vermeyen, hatta küme düşme potasına girebilecekmiş gibi göstermek çok iyi niyetli yaklaşımlar değildir. Puan cetveline baktığımız zaman ikinci ile aramızda 2 maçlık mesafe bile yok. Kaldı ki, kaybettiğimiz puanlara göz attığımız zaman, son dakikalardaki golleri yemeseydik, o puanları eklediğimiz zaman şu an ligde zirvedeydik. Eleştiri yapılırken bunları göz önünde bulundurmalarını istiyorum" dedi.

"RÜYADA YAZAMAZDI"

Eleştirileri yorumlayan Sağlam, "İlk senemizde Beşiktaş'ın arkasında ikinciydik. İlk senemizde 18 maçlık periyotta ikincilik, ikinci senemizde şampiyonluk, üçüncü senemizde üçüncülük ama akıbeti meçhul. Bu üç seneye baktığımız zaman ülkenin en istikrarlı takımı Bursaspor'dur. Böyle bir istikrarı ortaya koymuş bir takımı eleştirirken daha dikkatli olunmasını istiyorum. Ellerini vicdanlarına koysunlar. Bu başkan, bu yönetim cumhuriyet tarihindeki en önemli başarıyı göstermiş başkan ve yönetimdir. Bizi eleştiren insanların, ortaya koyduğumuz başarı ve istikrarı görmezden gelip, genel olarak değerlendirme yapmalarını anlamıyorum. Bu takım son 3 sezonda ülkenin en istikrarlı takımıdır. Bu sonuçları da alırken hangi şartlarda aldığını da görüyoruz. Bursasporlu olan bir insana al kalemi kağıdı eline, rüyayı yazacaksın deseler bu tabloyu yazamazdı. Tabiki eleştiriler olacaktır ama rica ediyorum son 3 sezonda olduğu gibi yine çok erken davranıyorlar. Yine pişman olacaklar ve özür dileyecekler bizden. Bence çok acele etmesinler" diye konuştu.

"GEREKSİZ VE TEHLİKELİ BULUYORUM"

Bir insanın isminin milli takımla anılmasının güzel bir şey olduğunu belirten Sağlam, "Ama ben şu kritik süreç içinde, milli takımın oynayacağı tarihi karşılaşmalar öncesinde insanların ortaya fikir atıp, yorum yapmasını gereksiz ve tehlikeli buluyorum. Şu dönem milli takımımızın en fazla huzura ihtiyacı olan dönemdir. Bu konuşla alakalı görüş, beklenti ve değerlendirmelerimizi maçtan sonraya saklamamız hepimiz için iyi olacaktır" şeklinde konuştu" dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2011.11.03 13:44 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A