"Bursaspor Başkanı olsam canımı bile verirdim"

"Bursaspor Başkanı olsam canımı bile verirdim"

BASKF Onursal Başkanı ve Bursaspor eski yöneticisi Ayhan Barışıcı, UEFA ve FIFA'nın futbolda avukatlar kurulu oluşturduğunu dile getirdi. Liglerin tescil edilmesini aklının ucundan geçirmediğini kaydeden Barışıcı, "Şu an Bursaspor Başkanı olsam tescil için canımı verirdim" diye konuştu. 

2020.04.21 21:58 - Son Güncellenme: 2020.04.21 22:01 - Spor
A
"Bursaspor Başkanı olsam canımı bile verirdim"

Bursada Bugün TV'de yayımlanan Evden Süper Futbol programının konuğu BASKF Onursal Başkanı ve Bursaspor Kulübü eski yöneticilerinden Ayhan Barışıcı, Makedonya'da Türk ve Müslümanların destek verdiği UEFA Avrupa Ligi'nde boy gösteren Skubi takımının CEO'luğunu yaptığını hatırlattı.

AVUKATLAR KURULU OLUŞTURULDU

Coronavirüs sebebiyle ara verilen liglerin akıbetiyle ilgili konuşan Barışıcı, "Makedonya'dayken UEFA'dan 24 Nisan'da bir duyuru yapılacağı bilgisi geldi. Bir hamle yapılacak. Ancak UEFA, FIFA, Dünya Sağlık Örgütü, Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve TFF'nin ortaklaşa verileceği bir karar olacak. UEFA ve FIFA kadrosuna 40 avukat kattı. Burada da bir avukatlar kurulu oluşturuldu" dedi. 

AMATÖRLER DE UNUTULAMAZ

Başta Süper Lig ve TFF 1'nci Lig olmak üzere sezonların geri kalanını tamamlama adına çalışmaların olduğuna dair duyumları olduğunu vurgulayan Ayhan Barışıcı, "Spor sahalarının çok olduğu illerde bu müsabakaların tamamlanması yönünde bir yaklaşım var. Amatör liglerde de heyecan aynı şekilde sürüyor bunlar da düşünülüyor. Süper Lig sorunu doğru çözülürse alt liglere de örnek olur" dedi. 

BURSASPOR'UN KURULUŞUNDA SOYADIM VAR

Bursaspor'un kuruluşundan itibaren meşakkatli günlerden geçtiğini ifade eden tecrübeli spor adamı, "Bursaspor, hayatını hep zor şartlar altında idame ettiren, zaman zaman da refah yaşayan bir spor kulübüdür. Kulübün kuruluşunda benim soyadım var.  Yeşil Beyazlılar her zorluğu yener. Şimdi Bursa'nın birlik ve beraberlik zamanıdır. Düştüğümüzde neleri kaybettiğimizi tüm şehir iyi biliyor. Taraftar bu işin en önemli parçalarındandır. Liyakat bu işlerde çok önemli. Bilgili kişilerde yetki olmaması, yetkili kişilerde bilgi olmaması nedeniyle Bursaspor'un ayağı taşa çok takıldı" diye konuştu. 

BURSASPOR'UN KURTULUŞ REÇETESİ

Kimi dönemlerde teknik direktörlerin Bursaspor'un ahlaki değerleri üzerine yorumlar yaptığını belirten Ayhan Barışıcı, "Hiçbir antrenörün parayla çalıştığı camiada yorum yapma taraftarı değilim. Bursaspor iç tüzüğü hazırlanmalıdır. Bu şekilde kulübün geleceğiyle ilgili kararlar daha hızlı verilir.  Bursaspor'un kurtuluşu buradan geçecektir. Kulübün borcu özelinde endişe içinde değilim. 450 milyon lira borç Bursa gibi bir kentte anormal bir para değildir. Tek vücut olunursa ne siyasiler ne de işadamlarının altından kalkamayacağı bir proje değildir. Sen ben kavgası bir kenara bırakılırsa stadyumun gelirleri ve stat ismi doğru kullanılırsa başarılamayacak bir şey yoktur. Bursa çok kıskanılan bir şehir. Sürekli paçamızdan çeken bir güruh da var. Bursaspor olmayınca gün geçmiyor. Yöneticileri de rahat bırakmak ve fazla da bırkalamamak lazım" dedi.

SARKAN VEYA SIKIŞTIRILMIŞ BİR LİG

Liglerin mevcut haliyle tescil edileceğini aklının ucundan geçirmediğini ifade eden Barışıcı, " Çok kritik pozisyonlarda olan ligler var. Sarkan bir lig statüsü gerçekleşebilir. Temmuzda sezon açılır sıkıştırılmış bir lig olabilir. Şu anda Bursaspor başkanı olsam 'bu şekilde tescil edin' diye canımı bile veririm. Düşenler cephesinden de bir bakın. Statüler bir sezon öncesinden belirleniyor. Ancak devlet farklı bir karar alırsa 21 takımlı bir Süper Lig olabilir" açıklamasında bulundu.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2020.04.21 21:58 - Son Güncellenme: 2020.04.21 22:01 - Furkan Atabay
A