Bursaspor Başkanı Ali Ay: "Bursaspor takımının futbolcusu çöp olamaz"

Bursaspor Başkanı Ali Ay: "Bursaspor takımının futbolcusu çöp olamaz"

Bursaspor Başkanı Ali Ay, bazı taraftarların yapılan transferlere tepkilerine ilişkin yaptığı açıklamada, "Aldığımız futbolculara çöp dediler. Bursaspor takımın futbolcusu çöp olamaz. Bursaspor hepimizin Bursaspor'u" dedi.

2016.12.02 21:44 - Son Güncellenme: 2016.12.02 21:58 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Bursaspor Başkanı Ali Ay: "Bursaspor takımının futbolcusu çöp olamaz"

Yeşil-beyazlı kulübün Olağan Divan Kurulu toplantısı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. 116 Divan Kurulu üyesinin yanı sıra Başkan Ali Ay, Yönetim Kurulu üyeleri ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in de katıldığı Divan Kurulu toplantısında kulübün idari ve mali yapısı ile yeni tüzük çalışmaları hakkında bilgilendirme verildi.


Divan Kurulu toplantısında konuşan Bursaspor Başkanı Ali Ay, ligde 5. sırada yer aldıklarını belirterek, "Pazartesi günü Çaykur Rizespor maçını oynayacağız. Biz göreve geldik. Şampiyonluk sözü vermedik. Biz dedik ki Avrupa'ya gitmek için oynayacağız. Mütevazi takım olacağız. Aldığımız futbolculara çöp dediler. Bursaspor takımın futbolcusu çöp olamaz. Bursaspor hepimizin Bursaspor'u. Ondan sonra ikinci maçta taraftar başladı. Neyse ona da bir şey demedik ama son Galatasaray maçında yapılanlar. Sosyal medyadan yazılanlar Bursaspor başkanı olarak beni ve yönetimimi çok üzdü. Ben kulübümüzün başkanıyım. Bu camia beni başkan olarak seçti. Aşağı yukarı yüzde 65 oyla. Benim seçtiğim hocayı istemiyorsanız demek i beni de istemiyorsunuz. Çünkü onu oraya ben seçtim. Hoca gittiği zaman ne yapacağız? Artı hocamız başarılı. Şu anda beşinci sıradayız. Sezon sonunu bir bekleyelim. Eğer hocamız başarısız olursa oturur biz de görüşürüz. Ben buraya kazık çakmadım. Ben eninde sonunda burasını bırakacağım. Ben burasını bıraktığım zaman şerefiyle gururuyla mali tablosunu düzeltmiş bir kulüp başkanı olarak bırakmak istiyorum. İnşallah bunu başaracağız. Ben bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Biraz hoşgörüyü ortada tutmamız gerekiyor. Hepimiz Bursasporluyuz. Bursaspor'un başarısı için elimizden ne geliyorsa yapalım. Eleştiri olacak tabii ama sudan sebeplerden dolayı camiayı bu şekilde yararlanmak bize yakışmıyor. Taraftarımız bu sene tribünde iç sahada hiç ceza almadı. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

TÜZÜKTE DEĞİŞECEK MADDELER 

Divan Kurulu Genel Sekreteri Haluk Sivri, tüzük komisyonu çalışmalarının yönetim kuruluna teslim edildiğini belirterek, yapılacak değişiklikler hakkında bilgi verdi.



53 ÜYE HİÇ KATILMAMIŞ

Bu arada bugüne kadar 373 üyeden 53'ü 10 yıldır 47 toplantıya katılmadığı, 37 üyenin ise 1 kez katıldığı açıklanırken, 46 kez toplantıya katılan Kadir Şankaya üyeler tarafından alkışlandı. Daha sonra üyeler değişecek maddelerle ilgili görüşlerini açıkladı.

Bursaspor Başkanı Ali Ay, idari ve mali durumu hakkında açıklamalarda bulundu.  Kulübün idari ve mali konularını hakkında bilgi veren Başkan Ali Ay şunları söyledi:



450 MİLYON BORÇLA ALDIK

"Kürsüye her çıktığımda, hem benim yüzüm gülsün istiyorum, hem sizlerin yüzünü güldürecek, sizi mutlu edecek şeyler söylemek istiyorum ama maalesef gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz. Daha düne kadar, kulübümüzün mali olarak hangi noktada olduğunu çok çabuk unutulduğunu görüyor ve üzülüyorum. Bugün 300 milyon borcu ödeyecek birisi çıkarsa hemen başkanlığı bırakırım. Sanayiciyim rakamlara çok hakimin. 272 milyon borç aldığımızda bunun içinde vergi yoktu. Batalla'nın parası yoktu. Bunun içinde rahmetli Yazıcı zamanında bize devredilen 35 milyon TL'lik verginin ana parası yoktu. Şu anda bizim devraldığımız rakam 307 milyon TL. Bunun tüm üyelerin, taraftarın bilinmesi gerektiğini söylüyorum. 70 milyon banka borcunu bugün ödeyecek adam bulabilir misiniz? Bunun için en az 5-6 sene yapılandırma yapmalısınız. Bugünkü faizler aşağı yukarı 105 milyon TL faiz çıkar. Biz 100 milyon ilave kredi talep ettik. Toplam da 7 yıl içinde 200 milyon rakam ödeyeceğiz. 305 milyonun üzerine 100 milyon eklediğiniz zaman. 400 milyon ediyor. Arkadaşlar biz aşağı yukarı 450 milyon borç aldık. Bundan kimse farkında değil. Buradan sayın bakanımız Müeezinoğlu'na çok teşekkür ediyorum. Valimize, Belediye Başkanımız, BTSO Başkanımız ve Hüseyin Şahin vekilimiz bizimle çok büyük mücadele veriyorlar. Ankara'ya sürekli gidiyorum. Sırf borç yapılandırma ve yeni sponsorlar bulabilmek için. Kısa vadeli ödemelerimizi uzun vadeye yayacağız. Yani kulüp biraz nefes alacak. Ben her zaman şunu söylüyorum. Biz maalesef gerekli desteği bulamıyoruz. Sanayiclere gittik. İşadamlarımıza gittik. Verenlerden Allah razı olsun. Sponsorluk görüşmelerimizi 15 milyon TL'ye çıkardık. Yeterli mi? Hayır. Seneye hedefimiz 30 Milyon TL. Bunu da başaracağız inşallah." 



TÜZÜK İÇİN ÇOK SESLİ DÜŞÜNMELİYİZ

Yeni tüzük çalışmalarına da değinen Başkan Ay, "Bu bizim anayasamız olacak. Grupların taraftar gruplarının düşüncelerini almalıyız. Divan'ın tüzüğünü aldık. Bunu yanın da eskiden hazırlanmış tüzükleri de aldık. Hepsi tartışılacak. Kamuoyuna sunulacak ve fikirler alınıp konsersüs sağlanacak. Keşke tüzük için uğraştığımız kadar mali tablo için de uğraş versek de kulübün borçlarını temizlesek" dedi.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2016.12.02 21:44 - Son Güncellenme: 2016.12.02 21:58 - HABER MERKEZİ
A