Bursaray'ın üniversite seferleri başladı

Bursaray'ın üniversite seferleri başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi çağdaş ve konforlu ulaşımı üniversite ile buluşturan 6,5 kilometrelik Görükle hattında yolculu seferleri başlattı. Yeni dönemde kampüse Bursaray'la ulaşma imkanı yakalayan binlerce üniversiteli genç ve Tıp Fakültesi'ne giden vatandaşlar, kesintisiz ulaşımın keyfini çıkardı.

2011.09.19 12:48 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursaray'ın üniversite seferleri başladı

Bursa'da ulaşım sorununu raylı sistem yatırımları ile çözmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Altınşehir, Ertuğrul ve Özlüce istasyonlarının Aralık ayında yolculu seferlere açılmasının ardından Yüzüncü Yıl, Batıkent ve Üniversite istasyonlarını da seferlere açtı. Uludağ Üniversitesi'ne ulaşımı rahatlatan Görükle hattında seferlerin başlamasıyla birlikte, Üniversite İstasyonu'ndan Arabayatağı'na gidecek olan 2 numaralı metro ile herhangi bir aktarma yapmadan kentin iki uç noktası arasında kesintisiz ulaşım sağlanmış oldu.

Trafik yüklerinden arınıyor
Daha önceden üniversiteye ulaşım için belediye otobüslerini tercih eden ve mahallelerine göre zaman zaman birkaç aktarma yapmak zorunda kalan öğrenciler ve vatandaşlar, raylı sistem sayesinde kampüse kesintisiz ulaşım imkanı yakaladı. Üniversite öğrencileri, öğretim üyeleri ve hastaneye gelen vatandaşların, özel otomobil yerine Bursaray'ı tercih etmesiyle birlikte İzmir yolu üzerindeki trafik yükünün de önümüzdeki günlerde önemli ölçüde azalması bekleniyor. Yeni eğitim döneminde kampüse Bursaray'la ulaşma imkanı bulan gençler, "Daha önceden otobüslerle gelmek zorunda kalıyorduk. Tıp Fakültesi'nin kampüste olması nedeniyle otobüsler çok dolu oluyordu. Ancak Bursaray'la birlikte ferah ferah üniversiteye ulaştık. Herhangi bir aktarma yapmadan tek araçla üniversiteye ulaşmak oldukça keyifli. Bize bu imkanı sağlamaları nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

Bursa raylarla örülüyor
İnşaatı devam eden Emek hattının da bu yıl sonuna kadar yolculu seferlere açılacağını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kestel hattının da tamamlanmasıyla birlikte kentin iki uç noktası raylarla birbirine bağlanacak. Bu sayede Kestel'de oturan bir vatandaşımız, Tıp Fakültesi'ne gitmek için aktarma yapmadan konforlu bir şekilde yolculuk edecek. Bunun yanında ana hatta entegre edeceğimiz şehir içi tramvay hatları ile ulaşımı tamamen sorun olmaktan çıkaracağız" diye konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2011.09.19 12:48 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A