Bursaray için Ankara yolunda en kritik temel

Bursaray için Ankara yolunda en kritik temel

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hafif raylı sistemi kentin doğusuyla buluşturmak amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, Şirinevler Mahallesi'nde kamulaştırılan 2 katlı bina yıkıldı.

2012.03.23 10:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Bursaray için Ankara yolunda en kritik temel

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BursaRay Doğu hattı (3. Aşama) güzergahı üzerinde bulunan Şirinevler Mahallesi'ndeki kamulaştırılan binanın yıkımını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi'nin 'Büyükşehir her yerde" sloganıyla, kentin daha ulaşılabilir hale getirilmesi amacıyla çalışmalarını yoğunlukla sürdürdüklerini anlatan Başkan Altepe, Bursa'nın ulaşımında hafif raylı sistem ve metro uygulamalarına ağırlık verdiklerini ifade etti.
Başkan Altepe, şehrin doğusunu kent merkezi ve şehrin kuzeyiyle birbirine bağlayacak olan çalışmalarına çok hızlı şekilde devam ettiklerini belirterek, "BursaRay'ı Kestel ve Gürsu'ya ulaştıracak olan 7 istasyonlu 8 kilometrelik hattın ihalesini gerçekleştirdik. Çalışmalarımız çok hızlı başladı. Kavşak ve istasyon inşaatları hızla sürerken, bölgede kamulaştırılan binaların da yıkımına devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

BursaRay Doğu etabı gelecek yıl tamamlanacak
Bölgedeki inşaat çalışmalarını yılbaşına kadar toparlayarak, geliş - gidiş istikametini kullanıma açmayı hedeflediklerine dikkati çeken Başkan Altepe, gelecek yılın ilk aylarında, bahara doğru da raylı sistem çalışmalarını başlatmak istediklerini ifade etti.
Başkan Altepe, çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüklerini kaydederek, "Esenevler Kavşağı'nın bir kısmının geçişini de 20 gün içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu sayede bu bölge de nefes almış olacak" dedi.
Çalışmalar kapsamında Otosansit önü ile Doğu Çevre Yolu bağlantı noktasındaki kamulaştırılan ve toplam 316 metrekarelik alanda bulunan 2 katlı binanın yıkıldığını belirten Başkan Altepe, "Şehrin doğusu da Büyükşehir Belediyesi'nin bu çalışmalarıyla daha da gelişecek. Raylı sistem burada faaliyete başladığında ve trafik akışı sağlandığında bu bölgeyle de Bursa, yeni bir vizyon kazanmış olacak" diye konuştu.

Ankara Yolu'ndaki köprülerde temel yarın atılıyor
Başkan Altepe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ile birlikte BursaRay Doğu hattı 4. istasyonundaki çalışmaları da yerinde inceledi ve Öztimurlar İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. sahiplerinden Mesut Öztimur'dan bilgi aldı. Başkan Altepe, raylı sistem doğu etabı kapsamında Ankara Yolu'ndaki Hacivat, Balıklı ve Deliçay derelerinin yenileme çalışmalarının temelinin de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katılımıyla 24 Mart Cumartesi günü (YARIN) saat 12.00'de Hacivat Köprüsü'nde atılacağını söyledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.03.23 10:58 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A